Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1-analist legt uit waarom Ferrari zo sterk was in Monaco

Formule 1-analist legt uit waarom Ferrari zo sterk was in Monaco

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ferrari zorgde in Monaco voor een grote verrassing door pole position te veroveren. Het kwam enigszins gelukkig tot stand, omdat Charles Leclerc crashte en coureurs als Max Verstappen en Valtteri Bottas hun laatste snelle ronde niet af konden maken. Leclerc sneed zichzelf in de vingers en kon niet aan de race deelnemen, maar teamgenoot Carlos Sainz wist naar de tweede plaats te rijden. Voormalig F1-coureur Marc Surer legt in een video van Formel1.de uit waarom de Ferrari in Monaco zo goed voor de dag kwam. “Ferrari heeft de auto wat aerodynamischer gemaakt. Ze gingen vorig jaar voor een totaal nieuw concept en hebben dat dit jaar aangepast. Ook dit jaar hebben ze niet dezelfde power als Red Bull of Mercedes, maar de ophanging is flink verbeterd. Dat helpt in de langzame bochten en bij het rijden over de kerbstones.”

“Bij het rijden over de kerbstones stuitert de Ferrari het minst van alle auto’s. Als een auto nog stuitert, kun je niet accelereren. Dan is de auto onstabiel. Als de ophanging goed is, zoals die van Ferrari, kun je direct na het rijden over de kerbs vol gas. Dat was het grote voordeel van Ferrari in Monaco en dat zal ook in Bakoe een positief effect hebben.”

Volgens Surer kan Ferrari het trucje van Monaco niet op veel circuits herhalen. “Ze hebben in de kwalificatie Red Bull en Mercedes verslagen, maar dat is typisch Monaco. Ik kan me niet voorstellen dat ze op veel andere circuits voor pole kunnen strijden. Maar Ferrari kan wel de strijd met McLaren aan voor de derde plaats bij de constructeurs.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1-analist legt uit waarom Ferrari zo sterk was in Monaco