Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1-analisten wijzen opvolger Albon aan bij Red Bull

Formule 1-analisten wijzen opvolger Albon aan bij Red Bull

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Voormalig Formule 1-coureur en drievoudig Grand Prix-winnaar Johnny Herbert denkt dat Red Bull moet doorpakken en een andere teamgenoot moet aanstellen voor Max Verstappen . “Alexander Albon heeft talent, maar hij moet zijn talent samenbinden met andere factoren waardoor hij er ieder raceweekend staat. Ik begrijp dat het niet eenvoudig is om de teamgenoot van Verstappen te zijn en constant verslagen te worden, maar je moet erin geloven. Toch zou ik als Red Bull zijnde voor Sergio Perez kiezen”, aldus Herbert tegenover Sky Sports UK .

Volgens de Brit heeft Perez namelijk alles naar waar het Oostenrijkse team op zoek is. “Perez heeft al veel uitstekende jaren gereden in de Formule 1, hij is onwijs constant. Hij is de ervaren man die Red Bull nodig heeft, zijn constantheid zal het team en ook Verstappen helpen.” Woorden waarin ook voormalig McLaren-coureur Martin Brundle zich kan vinden, al ziet hij ook nog een kans voor Nico Hulkenberg. “Red Bull is constant coureurs aan het analyseren. Dus daardoor maken niet alleen Albon en Perez een kans op een zitje in 2021, maar ook Nico Hulkenberg. Ook hij heeft namelijk een prima indruk achtergelaten”, aldus Brundle.

Ook in Italië is het zitje van Albon inmiddels een van de voornaamste Formule 1-disucssies geworden. “Je ziet dat Albon er alles aan doet om zijn zitje te redden. Zo reed hij tijdens de trainingen in Turkije veel meer ronden dan de meeste coureurs, om maar op snelheid te komen. Hij weet dat zijn positie zwaar onder druk staat en hij zal in de komende raceweekenden echt moeten leveren. Tot nu toe levert hij Red Bull echter geen punten op dit seizoen en dat terwijl het duidelijk is dat Red Bull op zoek is naar een tweede Valtteri Bottas , iemand die ieder weekend veel punten pakt”, aldus voormalig coureur Davide Valsecchi tegenover Sky Sport Italia .

De voormalig GP2-kampioen Valsecchi kreeg bij Sky Italia bijval van voormalig wereldkampioen Jacques Villeneuve. Toch kwam de Canadees met een voor hem vrij politiek correct antwoord. “Ik zou een tweede coureur kiezen die Verstappen het beste kan helpen met de ontwikkeling van de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1-analisten wijzen opvolger Albon aan bij Red Bull