Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1-auto van Lewis Hamilton levert miljoenen op

Formule 1-auto van Lewis Hamilton levert miljoenen op

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dat is nog eens een flinke binnenkomer op de dinsdagochtend. De Formule 1-auto van Lewis Hamilton bleek populair.

Afgelopen weekend werd op Silverstone niet alleen de Grand Prix (en andere races) verreden. Ook vond er een veiling plaats van. Het Britse circuit was toneel van de veiling van de eerste Formule 1-auto van Lewis Hamilton waarmee hij een overwinning wist te behalen. Het gaat hier om de McLaren MP4-25A.

Veilinghuis RM Sotheby’s had ingeschat dat de opbrengst tussen de 4,2 miljoen en 5,9 miljoen euro zou zitten. Ze hebben niet verkeerd geschat, want de daadwerkelijke opbrengst zit er ergens tussenin. Het winnende bod afgelopen weekend kwam uit op 5,6 miljoen euro. Met dit resultaat is de McLaren MP4-25A één van de meest dure F1-auto’s die ooit van de hand zijn gedaan. Alleen de Ferrari F2001 van Michael Schumacher leverde tijdens een veiling in 2017 meer op. Dat ging toen om een bedrag van zo’n 6,3 miljoen euro. Met deze McLaren MP4-25A was het Lewis Hamilton die in 2010 de overwinning wist te behalen tijdens de Grand Prix van Turkije . Natuurlijk was de plaats van de veiling strategisch uitgekozen. Het thuispubliek is gek op Hamilton en daar zit genoeg volk met pegels tussen.

Het publiek kon live smullen van deze auto. Afgelopen weekend vond er namelijk een demonstratie plaats met deze McLaren MP4-25A op Silverstone. Achter het stuur zat McLaren-testrijder Rob Garofall die de Mercedes V8 in deze F1-auto mocht laten brullen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1-auto van Lewis Hamilton levert miljoenen op