Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1-baas geeft mogelijke verklaring voor zwak optreden Mercedes

Formule 1-baas geeft mogelijke verklaring voor zwak optreden Mercedes

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De afgelopen jaren kwam Red Bull het Formule 1-seizoen telkens maar moeizaam op gang. Pas later in het jaar kwamen Max Verstappen en co een beetje tot scoren, maar toen was het gat door Mercedes allang geslagen.

Dit jaar is het anders met drie overwinningen in zes races voor Red Bull. Verstappen leidt zelfs het WK en bij de constructeurs staat Red Bull ook na jaren van Mercedes-dominantie eindelijk weer eens bovenaan. Het seizoen is natuurlijk nog lang, maar het belooft sowieso een spannende titelstrijd te gaan worden.

Dat denkt ook Ross Brawn, de Formula 1 Managing Director, Motorsport. In zijn gebruikelijke column na de race op de officiële Formule 1-site schrijft hij dat Mercedes het lastig heeft en Red Bull het daarentegen juist goed doet. “Het was ongebruikelijk dat Mercedes aan een race begon met een auto die zo uit vorm was. Misschien dat ze na hun problemen in Monaco een andere weg besloten in te slaan waardoor ze in Bakoe op vrijdag zo uit vorm waren.”

Brawn had het zelf ook zo gedaan, maar verwacht dat de zwarte Zilverpijlen er weer bovenop zullen komen zodra het Formule 1-circus doortrekt naar circuits waar zij zich beter zullen voelen. “Ze hebben het altijd lastig op stratencircuits. Dat is nooit hun sterkste punt geweest.”

Waar Mercedes het lastig heeft, draait Red Bull juist op volle toeren. “Red Bull is het jaar geweldig begonnen, in tegenstelling tot wat ze vorig jaar deden”, meent Brawn. “Toen waren ze niet zichzelf tot aan de tweede helft van het seizoen.”

De sterke start van Red Bull is volgens de Formule 1-baas ‘bemoedigend’, zowel voor het team als voor fans van de Formule 1. “Als ze dit momentum vol kunnen houden en het Mercedes lastig kunnen blijven maken, kunnen we een mooie strijd verwachten.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1-baas geeft mogelijke verklaring voor zwak optreden Mercedes