Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1-baas geeft Toto Wolff ongevraagd advies over rijderskeuze

Formule 1-baas geeft Toto Wolff ongevraagd advies over rijderskeuze

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

George Russell maakte zich afgelopen week onsterfelijk door zich in lastige omstandigheden naar een tweede plaats te rijden tijdens de kwalificatie voor de Belgische Grand Prix. Daarmee onderschreef hij volgens F1-baas Ross Brawn zijn talent.

“Iedereen wist al dat George een fantastisch talent is. We hebben zijn talent bij Williams al vaak mogen aanschouwen en bij Mercedes zette hij het nog meer kracht bij toen hij vorig jaar inviel voor Lewis Hamilton in Bahrein.”

De manier waarop Russell afgelopen weekend reed, deed Brawn denken aan een ander voormalig talent. “Het deed me denken aan Fernando Alonso, die in 2001 voor Minardi op Spa reed. Hij was zeer indrukwekkend in een wagen die overduidelijk niet geschikt was. In die omstandigheden verandert de verhouding auto – coureur en dat zagen we afgelopen zaterdag ook bij George.”

Volgens de Brit is de keuze voor Toto Wolff over het tweede Mercedes-zitje dan ook een hele makkelijke. “Hij had geen goede wagen onder zich, maar in de kwalificatie versloeg hij mensen die veel beter materiaal hadden. In mijn optiek is er maar een mogelijke keuze als het aankomt op het stoeltje naast Hamilton voor 2022”, aldus Brawn. Er had gewoon geracet moeten worden op Spa-Francorchamps

Had er niet gewoon geracet moeten worden op Spa-Francorchamps? Het is de vraag die centraal staat, maar bij lange na niet de enige vraag die gesteld wordt in de nieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365. Zo wordt ook besproken of Max Verstappen deze overwinning mag koesteren. En oh ja, die fout van Sergio Perez? Hoe onhandig was dat wel niet? Is zijn contract niet te vroeg verlengd?

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1-baas geeft Toto Wolff ongevraagd advies over rijderskeuze