Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1-baas hint naar nieuwe F1-kalender 2021

Formule 1-baas hint naar nieuwe F1-kalender 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Uitstapjes naar Sotsji, Abu Dhabi en Sakhir in Bahrein . Dat zijn dit seizoen de enige locaties waar buiten Europa wordt geracet door de Formule 1 . In 2020 zocht de Formule 1 uit nood zijn toevlucht naar nieuwe circuits en oude Grand Prix-locaties op ons continent om een zo volwaardig mogelijk seizoen te creëren. Ook volgend jaar zal de sport waarschijnlijk nog hinder ondervinden van de coronapandemie, maar de Formule 1-kalender zal er een stuk vertrouwder uitzien dan dit seizoen het geval was, denkt commercieel directeur Chase Carey.

“Ik denk dat de kalender volgend jaar een stuk meer uitgebalanceerd zal zijn”, zegt hij in Beyond the Grid , de podcast van de Formule 1. Die kalender is volgens de F1-baas bijna rond. “We zijn wat later aan het proces begonnen, omdat de problemen van 2020 pas net zijn opgelost. Dat heeft voor vertraging gezorgd. Maar we gaan richting een kalender die best lijkt op een ‘normale’ kalender. Een beetje zoals we die in januari van dit jaar voor ogen hadden.”

De organisatie zal wel altijd voor vraagtekens blijven staan, benadrukt Carey. “Wat we niet weten is hoe we er volgend jaar voor staan wat betreft het coronavirus en hoe we ons een weg gaan banen door de situaties. We plannen de evenementen in waar fans bij aanwezig kunnen zijn. We zijn een seizoen aan het voorbereiden dat normaler moet zijn dat het seizoen van 2020.”

Daarbij is het doel vooral om van de Formule 1 weer een echt wereldkampioenschap te maken. Dat is dit seizoen niet echt het geval, omdat er verreweg het meeste in Europa is geracet. “De realiteit is dat we dit seizoen niet over de hele wereld hebben geracet”, zegt de Amerikaan. “Dus we willen gewoon weer gaan racen in Amerika en in (Oost-)Azië. Dat is belangrijk voor ons als wereldwijde sport.”

Alles over de Grand Prix van de Eifel, de progressie van Red Bull , het drama van Albon en de ideale teamgenoot voor Verstappen beluister je hieronder in de nieuwste podcast van RacingNews365, met host Thomas van Groningen, autocoureur Tom Coronel en F1-journalist Ruud Dimmers.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1-baas hint naar nieuwe F1-kalender 2021