Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1-baas kijkt uit naar Verstappen 'in nieuwe hoedanigheid'

Formule 1-baas kijkt uit naar Verstappen ‘in nieuwe hoedanigheid’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Als Max Verstappen in maart voor de Formule 1 Grand Prix van Bahrein plaatsneemt op de grid doet hij dat voor het eerst in zijn carrière als de F1-wereldkampioen. Dat is een nieuwe rol voor Verstappen en F1-baas Stefano Domenicali is benieuwd hoe de Red Bull -coureur daarmee omgaat.

“Elke coureur is uniek”, zo begint de Italiaan in gesprek met F1-Insider . “Max is ontzettend gegroeid in de laatste paar jaren. In 2021 reed hij voortdurend op de limiet en ik denk dat de wereldtitel hem toekomt.”

“Ik kijk er naar uit om hem als regerend wereldkampioen in die nieuwe situatie aan het werk te zien”, vervolgt de voormalig voorman van Ferrari : “Hij heeft zijn droom nu waargemaakt, ik ben benieuwd hoe alles in 2022 uitpakt.” Domenicali hoopt op meer tegenstand voor Verstappen

Verstappen trok in een 22 races durend duel met Lewis Hamilton aan het langste eind en Domenicali hoopt dit jaar meer van hetzelfde te zien. Alhoewel… “Ik hoop dat het gevecht een vervolg krijgt, maar ik hoop ook dat anderen zich kunnen mengen in die strijd om de titel.”

“We hebben op dit moment zoveel jonge en getalenteerde coureurs, het veld is over de hele breedte extreem sterk. De focus ligt nu dan ook op de vraag of de nieuwe Formule 1-auto’s meer coureurs in de positie kunnen brengen om voor overwinningen en uiteindelijk het kampioenschap te vechten.”

En lukt dat niet met die nieuwe regels, zo liet Domenicali reeds optekenen, dan schuwt de FIA het niet om gedurende het seizoen in te grijpen . Formule 1-2022: Tien dingen die jij moet weten over de nieuwe auto’s

De Formule 1-bolides zullen er door nieuwe technische reglementen volgend jaar heel anders uit gaan zien. RacingNews365 zet de belangrijkste veranderingen aan de toekomstige F1-auto’s voor jou op een rijtje.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1-baas kijkt uit naar Verstappen ‘in nieuwe hoedanigheid’