Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1-baas pleit voor extra punten voor Formule 1 Grand Slam

Formule 1-baas pleit voor extra punten voor Formule 1 Grand Slam

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1 zoekt steeds naar manieren om de sport interessanter te maken, maar ook naar manieren om de Formule 1-coureurs ertoe uit te nodigen steeds tot het uiterste te gaan. De grote baas van het circus, Stefano Domenicali, denkt actief mee over dat soort veranderingen en ziet wel iets in een nieuwe aanpassing van het puntensysteem.

“Ik speel met het idee om een puntenbonus toe te kennen aan de coureur die de Grand Slam pakt tijdens een weekend. Ik denk dat ik het zo moet formuleren”, zo roept de Italiaan in gesprek met La Gazzetta dello Sport . “Iemand die de poleposition pakt, de sprintkwalificatie wint én de hoofdrace wint, verdient dan extra punten.”

“We moeten even kijken hoe we dat dan implementeren, maar het kan dus bij uitstek iets zijn voor raceweekenden waarin we sprintkwalificaties rijden. Die opzet kunnen we dan misschien aanhouden voor de ware klassiekers op de Formule 1-kalender”, vervolgt Domenicali, die daarmee een vergelijking lijkt te maken met de bekende Grand Slam-namen uit de tenniswereld, zoals bijvoorbeeld Wimbledon en Roland Garros.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1-baas pleit voor extra punten voor Formule 1 Grand Slam