Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1-baas schaart zich achter Red Bull: "Voor iedereen het beste"

Formule 1-baas schaart zich achter Red Bull: “Voor iedereen het beste”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Red Bull wil natuurlijk ook in 2022 competitief zijn. Het beschikt dan niet meer over fabrieksmotoren van Honda, maar het wil de motoren overnemen om ze in eigen beheer te onderhouden. Een engine freeze moet er vervolgens voor zorgen dat andere teams net als Red Bull de motor niet doorontwikkelen om uiteindelijk afstand te nemen van het team van Max Verstappen .

De concurrentie moet er echter wel akkoord mee gaan. Mogelijk gebeurt dat tijdens de bijeenkomst van de F1-commissie op 11 februari aanstaande. Red Bull kan daarbij rekenen op de steun en misschien ook wel het gezag van Formule 1 -CEO Stefano Domenicali. Hij roept op om Red Bull vooral tegemoet te komen.

“Er staan natuurlijk veel punten op de agenda, maar de engine freeze is natuurlijk in het bijzonder een belangrijk punt”, zo geeft Domenicali aan ten overstaan van RacingNews365 . Hij wil niet op zaken vooruitlopen, maar denkt wel te weten dat wat goed is voor Red Bull, ook goed is voor de sport.

“We begrijpen heel goed het belang van deze situatie en ik hoop dat iedereen zal inzien dat dit (de engine freeze, red.) de beste optie is voor Red Bull en daarmee ook voor de volledige wereld van de Formule 1.”

Het is voor Red Bull te hopen dat de goodwill om Red Bull te helpen er deze keer wél is, het team vreesde dat dat onlangs van de ene op de andere dag niet meer het geval was , mogelijk om Red Bull belangrijke ontwikkelingstijd te ontnemen met het oog op het bouwen en ontwerpen van de auto voor 2022.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1-baas schaart zich achter Red Bull: “Voor iedereen het beste”