Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1-baas ziet 'unieke kans' voor Verstappen in titelstrijd

Formule 1-baas ziet ‘unieke kans’ voor Verstappen in titelstrijd

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Met nog zeven Grands Prix te gaan in seizoen 2021 is het verschil tussen Hamilton en Verstappen slechts twee WK-punten. Formule 1-baas Stefano Domenicali hoopt voor de fans van de sport dat de titelstrijd pas bij de afsluiter van het seizoen bepaald gaat worden.

“Als je het mij vraagt, wil ik dat het gevecht doorgaat tot de laatste bocht van de Grand Prix van Abu Dhabi”, laat hij weten aan Sky Sports . “En voor zover ik het nu kan inschatten, lijkt dit zeker een mogelijke uitkomst.”

Volgens Domenicali kunnen zowel Hamilton als Verstappen geschiedenis schrijven, de voormalig Ferrari -teambaas heeft dan ook geen favoriet in het kampioenschap. “Kijk maar wat er voor de coureurs in zit. Hamilton kan iets bereiken wat nog nooit eerder gedaan is (een achtste wereldtitel, red.) terwijl Max de unieke kans heeft om voor zijn eerste kampioenschap te strijden.”

“Daarnaast moeten we niet vergeten dat ook de teams onder enorme druk staan”, benadrukt de Italiaan. Nu de bolides van Red Bull en Mercedes gewaagd zijn aan elkaar, staan de teams namelijk onder hoogspanning. “Ze kunnen zich geen enkele fout meer permitteren, en daarnaast speelt de betrouwbaarheid van de bolides ook nog eens mee voor de uitkomst in het kampioenschap.”

Het uiteindelijke verschil in het titelgevecht zal volgens Domenicali door de coureurs bepaald worden. “Dat is een zekerheid, maar we moeten niet vergeten dat het team altijd een belangrijke rol speelt. De details gaan het verschil maken. Aan de ene kant zien we een gevecht tussen twee fantastische coureurs, aan de andere kant zien we enorme spanning tussen twee van de belangrijkste teams in de sport.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1-baas ziet ‘unieke kans’ voor Verstappen in titelstrijd