Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1: Bahrein organiseert misschien sprintkwalificatie op alternatieve lay-out

Formule 1: Bahrein organiseert misschien sprintkwalificatie op alternatieve lay-out

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het Bahrain International Circuit heeft laten weten open te staan om een later dit jaar een sprintkwalificatie te houden op het buitencircuit, waar in 2020 ook de Grand Prix van Sakhir werd gereden. In 2021 kwam de Formule 1 met een nieuw format in drie van de races. Een korte race op de zaterdag om de grid voor zondag te bepalen.
Aankomend seizoen moet het aantal sprintkwalificaties verdubbeld worden naar zes.

De Formule 1-organistatie heeft nog niet laten weten welke circuits een sprintkwalificatie zullen organiseren, maar Bahrein heeft laten weten dat ze ervoor open staan om dit te organiseren.
Volgens Motorsport zou het normale circuit de vrije training, kwalificatie en de race op zondag verreden zal worden en de sprintkwalificatie op de alternatieve lay-out.

De lay-out werd ook gebruikt tijdens de Grand Prix van Sakhir in 2020. De allereerste race voor George Russell in een Mercedes, vanwege een met Covid-19 besmette Lewis Hamilton. Ook wist Sergio Perez zijn eerste overwinning te boeken op dit circuit.

Volgens Salman Bin Isa Al-Khalifa, de uitvoerend directeur van het circuit kan het circuit alles voor elkaar krijgen wat de Formule 1 ook maar wilt. “In 2020 vroeg de Formule 1 ons of we twee races konden organiseren. Dat hebben we toen gewoon geregeld.”

De Grand Prix van Bahrein is de openingsrace van het aankomende seizoen. De race zal plaatsvinden op 20 maart.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1: Bahrein organiseert misschien sprintkwalificatie op alternatieve lay-out