Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1 bereikt akkoord over drie sprintraces

Formule 1 bereikt akkoord over drie sprintraces

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De FIA Formule 1-commissie heeft vandaag unaniem goedkeuring gegeven voor sprintraces tijdens drie Grands Prix-weekenden in 2021. De drie korte races worden georganiseerd tijdens twee Europese en één niet-Europees evenement. Met de drie sprintraces hoopt de Formule 1-organisatie een nieuw format te ontwikkelen voor de toekomst van de Formule 1.

Alle lange tijd wordt er gesproken over de introductie van sprintraces om de raceweekenden aantrekkelijker te maken voor de fans. Daarnaast hoopt de organisatie dat er meer spektakel ontstaat tijdens de races op zondag doordat rijders die in de problemen zijn gekomen op de zaterdag, zich een dag later door het veld moeten vechten voor een goed resultaat.

“Ik ben verheugd om te zien dat de Formule 1 nieuwe manieren zoekt om met zijn fans in contact te komen en het spektakel van een raceweekend te vergroten door het concept van sprintraces”, aldus Jean Todt. “De Formule 1 toont zich sterker dan ooit, met alle belanghebbenden die op deze manier samenwerken. Er is veel gedaan om ervoor te zorgen dat de sportieve, technische en financiële aspecten van het format eerlijk zijn.”

Ook Stefano Domenicali, President en CEO van Formule 1, is blij met de drie sprintraces. “We zijn enthousiast over deze nieuwe kans die onze fans een nog boeiender raceweekend in 2021 zal brengen. Het zal een geweldige ervaring zijn om de coureurs gedurende drie dagen te zien strijden en ik weet zeker dat de coureurs zullen genieten van het gevecht. Ik ben verheugd dat alle teams dit plan hebben gesteund en het is een bewijs van onze gezamenlijke inspanningen om onze fans op nieuwe manieren te blijven betrekken en er tegelijkertijd voor te zorgen dat we ons blijven inzetten voor het erfgoed van onze sport.” Tijdschema aangepast

Om ruimte te maken voor de sprintraces gaat het tijdschema behoorlijk op de schop. De kwalificatiesessie verhuist naar de vrijdag en zal de startopstelling voor de sprintraces op de zaterdag bepalen. De resultaten van de sprintraces bepalen de startopstelling voor de lange race van zondag. De top drie van de zaterdagrace ontvangt tevens punten voor het kampioenschap, waarbij de eerste plaats goed is voor […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1 bereikt akkoord over drie sprintraces