Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1 blijft gigantische verliezen draaien in 2020

Formule 1 blijft gigantische verliezen draaien in 2020

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De FOM (Formula One Management) publiceerde onlangs de financiële cijfers van het derde kwartaal van 2020, oftewel van de maanden juli tot en met september. De cijfers zijn allesbehalve rooskleurig, want er werd een verlies gedraaid van 88 miljoen euro. De winst van 27 miljoen euro in datzelfde kwartaal een jaar eerder plaatst dat cijfer in perspectief.

De Formule 1 draait sowieso een beroerd jaar, wat eenvoudig te verklaren valt door de tussenkomst van het coronavirus. De circuitorganisaties betaalden niet meer de miljoenen van weleer om een race te mogen organiseren en in sommige gevallen moest de Formule 1 zelfs zelf bijleggen om een GP mogelijk te maken.

Overigens kwam er in het derde kwartaal aanzienlijk meer aan inkomsten binnen dan in het tweede kwartaal. Toen werd er überhaupt niet gereden in de Formule 1, waardoor het totaal aan inkomsten niet boven de 20 miljoen euro uit kwam. In het derde kwartaal liep dat aantal met in totaal tien races op naar 506 miljoen euro, daar waar er een jaar eerder met drie GP’s minder nog 536 miljoen werd opgehaald.

Ondanks de enorme verliezen, toonde Formule 1-CEO Chase Carey zich trots op hoe men met de crisis is omgesprongen: “We zijn ontzettend trots op de manier waarop de Formule 1-community alle uitdagingen is aangegaan en dat we op een veilige manier het racen hebben kunnen hervatten.”

Is Hulkenberg de ideale teamgenoot voor Max Verstappen ? Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen bespreken het hieronder in de nieuwste RN365-podcast.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1 blijft gigantische verliezen draaien in 2020