Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1 brengt populaire winterraces weer terug

Formule 1 brengt populaire winterraces weer terug

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het duurt nog een kleine twee maanden voordat de testweek in Bahrein van start gaat. Net als in 2020 hopen de Formule 1-bazen de raceloze maanden op te kunnen vullen met wat virtueel racespektakel. Afgelopen jaar deden een handvol Formule 1-coureurs, zoals Lando Norris, George Russell, Alexander Albon, Charles Leclerc en Nicholas Latifi al mee aan de Virtual Grands Prix, dit jaar pakt men nog grootser uit.

Het leverde in het vorige voorjaar ruim 30 miljoen toeschouwers op voor de races waar behalve F1-sterren ook andere bekende (sport)personen aan meededen. Dit jaar organiseert de Formule 1 drie virtuele Grands Prix, waar aan huidige en voormalige Formule 1-coureurs mee zullen doen, maar ook bekende mensen en F1 esporters.

Er wordt geracet om prijzengeld, dat uiteindelijk aan goede doelen zal worden geschonken. De eerste virtuele race staat gepland voor zondag 31 januari, gevolgd door race twee en drie op de daaropvolgende twee zondagen.

Ook de officiële F1 Esports Series komt in 2021 weer terug. Afgelopen jaar werd de Nederlander Jarno Opmeer wereldkampioen namens Alfa Romeo Esports, terwijl Red Bull de constructeurstitel veroverde. 237.000 mensen deden mee aan de kwalificatie voor die competitie en de finale was goed voor 2,7 miljoen views.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1 brengt populaire winterraces weer terug