Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1-commentator over crash tussen Hamilton en Verstappen: "Verstappen draagt de meeste schuld"

Formule 1-commentator over crash tussen Hamilton en Verstappen: “Verstappen draagt de meeste schuld”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De winnaar in de Grote Prijs van Monza kwam niet uit de Red Bull-stal, noch uit die van Mercedes. Toch werden ook nu Max Verstappen en Lewis Hamilton het drukst besproken na de race. De oorzaak? De spectaculaire crash.

“Voor mij was het eigenlijk meteen duidelijk dat het grootste deel van de schuld bij Verstappen ligt, om niet te zeggen alle schuld”, vertelt Sam Dejonghe . “Hij rijdt op dat moment achter Hamilton, ook al komt die uit pitlane, en hij is dus diegene die het manoeuvre inzet. Hij had de keuze om het manoeuvre te plaatsen of om het te staken. Er was volgens mij geen plaats voor en hij deed het toch. Dat heeft tot de crash geleid.”

Verstappen is het niet eens met die lezing van de feiten. Maar heeft hij ook een beetje de schijn tegen door zijn fellere manier van racen? “Iedereen kent hem zo en dat maakt van hem ook een uitstekende piloot. Hij zorgt voor spanning in de Formule 1.”

“Ook nu was het eerste deel van het manoeuvre eigenlijk knap, maar het liep mis bij deel twee. Hij wist volgens mij al dat het niet zou lukken. In zijn lichaamstaal achteraf en ook in het perscommuniqué van Red Bull merk je dat ze niet echt agressief zijn en dat zegt misschien ook wel iets over schuldbesef.”

(lees verder onder de tweet) De straf voor Verstappen? “Geen twee maten en twee gewichten”

Verstappen kreeg ook een straf voor zijn aandeel in de crash: drie plaatsen achteruit op de grid. “De mensen denken dat er met twee maten en twee gewichten gewogen wordt, maar dat is niet zo. Het vorige grote incident was op Silverstone. Daar tikte Hamilton Verstappen aan en hij kreeg daar “maar” 10 seconden straftijd voor.”

“Maar toen was Hamilton nog zelf in de race en dan krijg je meteen een straf. Dat kon nu niet. En dat is voor veel mensen moeilijk te begrijpen.”

“Het is wel een ongelooflijk toeval dat dit gebeurd is. Red Bull deed een mislukte pitstop en Mercedes eigenlijk ook. En toch komen ze zo samen uit op de baan. […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1-commentator over crash tussen Hamilton en Verstappen: “Verstappen draagt de meeste schuld”