Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1-coureur Mazepin in problemen na grensoverschrijdend gedrag

Formule 1-coureur Mazepin in problemen na grensoverschrijdend gedrag

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In de nacht van dinsdag op woensdag verschenen er kort beelden met seksueel grensoverschrijdend gedag in de Instagram Story van toekomstig Haas -coureur Nikita Mazepin.

Op de beelden, die op de achterbank van een auto lijken gemaakt rond de klok van half vijf ’s nachts, zijn drie personen te zien. Een onbekende man die achter het stuur zit en een onbekende dame op de achterbank. De derde persoon, die vanaf de passagiersstoel filmt, is dus hoogstwaarschijnlijk Nikita Mazepin, maar dit wordt niet honderd procent duidelijk uit de beelden.

De dame op de achterbank lijkt dronken te zijn en degene die filmt betast haar. De dame lijkt daar niet van gediend te zijn en probeert het tegen te houden en steekt onder meer haar middelvinger op naar de camera. De dame in kwestie is vernoemd in het verhaal, dus ze lijkt een bekende te zijn van Mazepin.

De video werd na slechts enkele minuten verwijderd, maar is toch opgenomen door iemand die het heeft gezien. In de uren na het voorval kwamen er bakken met kritiek over de Rus heen op sociale media. Er werd zelfs een petitie gestart om hem uit de Formule 1 te weren.

Ook zijn werkgever voor 2021 in de Formule 1, Haas F1, heeft met afschuw gereageerd op het voorval. “Het Haas F1-team keurt het gedrag van Nikita Mazepin in de video die recent op zijn sociale media kanalen is gepost, niet goed. Het feit alleen dat de video op social media is verschenen verafschuwt het team.”

“Intern zal deze zaak verder worden afgehandeld en verder gaan we voor nu niet in op dit voorval”, aldus het statement van het team.

Update: Inmiddels heeft Mazepin gereageerd op alle ophef. Hij gaat door het stof en biedt zijn excuses aan voor zijn ongepaste gedrag.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1-coureur Mazepin in problemen na grensoverschrijdend gedrag