Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1-coureur pleit voor maximumsnelheid op Autobahn

Formule 1-coureur pleit voor maximumsnelheid op Autobahn

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Een Formule 1-coureur die pleit voor wat minder snelheid op de Autobahn. Het klinkt misschien wat vreemd, maar als het aan Aston Martin-coureur Sebastian Vettel ligt dan zal je op de Duitse snelwegen maximaal nog maar 120 km/h of 130 km/h mogen rijden.

Formule 1-coureurs scheuren met snelheden van ruim 320 km/h over de bekendste en mooiste circuits ter wereld. Spa-Francorchamps, Monza, Red Bull Ring en Suzuka: zomaar wat van die circuits waar zij door het jaar heen de limiet opzoeken van wat mogelijk is met de technologie van vandaag. De huidige 1.6-liter V6-hybridemotoren zorgten voor een duizelingwekkende acceleratie en topsnelheid, en dankzij de aerodynamica vliegen de coureurs door bochten met enorme snelheid. Kortom, veel sneller dan in een Formule 1-auto kan je eigenlijk niet. Vettel pleit voor maximumsnelheid

Maar voor een van die twintig Formule 1-coureurs is snelheid op de openbare weg niet zo belangrijk. Aston Martin-coureur Sebastian Vettel pleit er namelijk voor om op de Duitse Autobahn een snelheidslimiet in te voeren. Het is natuurlijk bekend dat je over de grens bij Duitsland je splinternieuwe sportwagen de sporen kan geven – tenminste, als er geen vrachtwagen is die een andere vrachtwagen inhaalt. Maar als het aan de viervoudig wereldkampioen ligt, is de ongelimiteerde snelheid op de Autobahn binnenkort verleden tijd.

“De tijden dat je echt gas kon geven op de Autobahn zijn voorbij”, zegt Vettel tegen het Duitse Spiegel . “Het voelt alsof de helft van het wegennet een bouwplaats is, en de andere helft heeft zoveel verkeer dat je ook niet hard kunt rijden. Ik geloof zelfs dat we beter af zouden zijn als er snelheidsbeperkingen van 120 km/h of 130 km/h zouden komen, omdat het verkeer dan veel beter doorstroomt”, aldus de Duitse Formule 1-coureur. Milieu

Vettel rijdt tegenwoordig rond in een hoogpotige en praktische Aston Martin DBX, een SUV met een vierliter V8-turbo met 550 pk. Een auto van de zaak, dus. Tegelijkertijd zet de Duitser zich in voor de bij met de BioBienenApfel-campagne en is zich ook steeds meer bewust aan het worden van het milieu.

“We moeten met onze tijd meegaan en zuinig zijn op […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1-coureur pleit voor maximumsnelheid op Autobahn