Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1-coureur Vettel wil Greta Thunberg graag ontmoeten

Formule 1-coureur Vettel wil Greta Thunberg graag ontmoeten

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Formule 1-coureur Sebastian Vettel zou klimaatactiviste Greta Thunberg graag een keer ontmoeten. In een interview met de krant Süddeutsche Zeitung zegt hij de 19-jarige Zweedse “geweldig” te vinden. “Waarschijnlijk delen we veel standpunten over de Formule 1. Het is een echt rolmodel dat de hele wereld zou moeten volgen en waar vooral oudere mannen meer naar zouden moeten luisteren”, zei Vettel.

De Duitse viervoudig wereldkampioen vindt dat het raceprogramma van de Formule 1 moet worden aangepast. “We moeten niet van oost naar west of van noord naar zuid vliegen, maar circuits bekijken die toch al dicht bij elkaar liggen”, aldus Vettel. Ook zou het verbieden van plastic op tribunes en in de paddock een goede volgende stap zijn, denkt hij. De 34-jarige coureur van Aston Martin spreekt zich vaker uit over het belang van duurzaamheid.

Het ergert Vettel dat hij nu in de auto van Aston Martin moeilijker kan winnen dan voorheen bij Red Bull en Ferrari, vertelde hij de krant. “Maar gelukkig ben ik nu wat rijper en kan ik met veel dingen beter omgaan.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1-coureur Vettel wil Greta Thunberg graag ontmoeten