Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1-coureurs niet blij met FIA nadat Alonso aan 'duidelijke' staf ontsnapt

Formule 1-coureurs niet blij met FIA nadat Alonso aan ‘duidelijke’ staf ontsnapt

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De afgelopen races is het handelen van de FIA een veelbesproken onderwerp bij de Formule 1-coureurs. Zo kreeg Lando Norris geen straf toen hij tijdens de Grand Prix van Rusland over de witte streep bij de ingang van de pitstraat reed, wat normaal gesproken een tijdstraf oplevert. Ook Fernando Alonso ontliep een straf, in Turkije werd hij verdacht van het negeren van gele vlaggen.

Verschillende coureurs willen aankloppen bij wedstrijdleider Michael Masi, de coureurs vinden dat er niet consistent wordt gehandeld door de FIA. “De regels zijn duidelijk”, zegt Pierre Gasly tegen onder meer RacingNews 365 . “Deze twee situaties waren heel erg duidelijk, en ik denk dat we in discussie moeten gaan over het feit wat blijkbaar wel en niet mag. Het ene incident gaat over een duidelijke witte lijn, het tweede incident over gele vlaggen. Dit laatste geval heeft ook nog eens invloed op de veiligheid.”

Gasly wil het probleem dan ook zo snel mogelijk aankaarten bij de FIA. “Dat gaan we met Michael bespreken, ik denk dat iedereen bij ons team verrast was over de situatie.” Ook Lance Stroll oppert een consequentere benadering van de wedstrijdleiding. “De regels moeten voor iedereen hetzelfde zijn”, benadrukt de Aston Martin -coureur. “Vooral in het geval van dubbele gele vlaggen, dan kan je gewoon niet blijven gassen.”

Zowel Gasly en Stroll braken hun snelle ronde af toen de gele vlaggen werden gezwaaid, zoals het hoort. Alonso deed dat niet, maar hield wel even in. Uiteindelijk zette hij een tijd neer, maar omdat zijn volgende ronde drie seconden sneller was, ontsnapte hij aan een straf. Het gebeurde echter op een opdrogende baan, dus het is lastig te bepalen hoeveel die drie seconden tijdwinst te maken hadden met het van het gas afgaan.

Bij een dubbele gele vlag in de kwalificatie moet het volgens Stroll in ieder geval overduidelijk zijn dat een coureur zijn snelle ronde afbreekt. “Maar dat was (bij Alonso, red.) gewoon niet het geval. Ik denk dat er verschillende afwegingen worden gemaakt, en dat is gewoon lachwekkend.” In de volgende coureursmeeting zullen Gasly en Stroll het onderwerp aanbreken.

De intentie van de coureurs is […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1-coureurs niet blij met FIA nadat Alonso aan ‘duidelijke’ staf ontsnapt