Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1-coureurs stomverbaasd door de staat van het Turkse GP-circuit

Formule 1-coureurs stomverbaasd door de staat van het Turkse GP-circuit

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Stuk voor stuk waren de coureurs verrast over het Istanbul Park Circuit. Vorig jaar begon dat al, maar toen was men in negatieve zin verbaasd. Kort voor de Turkse GP van 2020 werd er namelijk een nieuwe asfaltlaag gelegd, maar daardoor was het spekglad en was er nauwelijks grip.

Dit jaar is het een ander verhaal. Het circuit heeft een korte tijd geleden een behandeling gehad, waarna de gladheid is verdwenen. Het circuit heeft meer grip dan ooit en dat leidt wederom tot verbazing bij de twintig coureurs uit de koningsklasse. Dit keer in positieve zin, zo blijkt uit hun opmerkingen.

Max Verstappen was een van hen, zo komt naar voren in gesprek met Ziggo Sport. “Er is absoluut meer grip dan vorig jaar. Het is nu weer leuk om hier te rijden. Sowieso is het een hele mooi lay-out en hoe het asfalt er nu bij ligt is prima. Het zijn supermooie bochtencombinaties, dus dit is toch wel een van de mooiste circuits op de kalender.

Volgens Valtteri Bottas is het circuit van het circuit met de minste naar het circuit met de meeste grip gegaan. “Het is dit jaar heel veel sneller. Wel tien seconden sneller in de eerste training vergeleken met vorig jaar! Nu is er echt fatsoenlijke grip en ik denk nu zelfs dat het circuit de meeste grip heeft van alle circuits op de kalender.”

Sergio Perez werd ook verrast door de hoeveelheid grip. Hij had er echter als een van de weinige coureurs nog veel problemen mee. “Het heeft ons inderdaad verrast, de hoeveelheid grip. Het is nu meer een standaard circuit dan voorheen. Het is nog steeds een grote uitdaging, want de grip is niet erg consistent. De ene keer heb je meer grip dan de andere keer en voor een coureur is dat erg lastig.”

Lando Norris onderschrijft de mening van zijn collega’s. “Het is heel anders dan vorig jaar. Het is een heel ander circuit. Dat is cool en een mooie uitdaging”, aldus de Brit, wiens landgenoot van Mercedes ook verrast was. “Intens en nu kan je echt meer genieten. We wisten niet wat […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1-coureurs stomverbaasd door de staat van het Turkse GP-circuit