Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1-coureurs verdeeld over titelkansen Verstappen en Hamilton

Formule 1-coureurs verdeeld over titelkansen Verstappen en Hamilton

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Met nog zeven races te gaan komt de ontknoping van seizoen 2021 steeds dichterbij. Het puntenverschil tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton is nihil en de meningen over wie de beste coureur van het seizoen is, zijn verdeeld, zo ook bij de Formule 1-coureurs. Charles Leclerc en Esteban Ocon hebben een verschillende mening over wie kampioen gaat worden, zo wordt duidelijk in gesprek met onder meer RacingNews365 .

“Het wordt in ieder geval ongelofelijk spannend”, trapt Leclerc af. “Het is heel goed voor de sport dat dit titelgevecht bezig is. Als ik iemand moest kiezen, dan zegt mijn gevoel dat Verstappen uiteindelijk boven Hamilton eindigt. Het voelt alsof Max dit jaar sneller is dan Lewis, in ieder geval in het grootste deel van de races. Dus ja, als ik naar mijn intuïtie kijk, dan kies ik voor Max.”

Wel zet Leclerc hierbij een kleine kanttekening. Hamilton kan namelijk nog winnen, omdat hij volgens hem enorm consistent is. “Dat is hij eigenlijk altijd geweest, en ook dit jaar zit hij er altijd bij, ook wanneer je het niet verwacht.” Ocon denkt niet dat Verstappen uiteindelijk gaat winnen, al vindt ook de Alpine-coureur dat de keuze tussen de twee titelrivalen erg lastig is.

“Oké, ik ga voor Lewis”, zegt de Fransman. “Maar ik ben het met Leclerc eens, Red Bull en Max zijn net iets sneller geweest, al kan dat natuurlijk nog omslaan. Het zijn allebei enorm goede coureurs, je ziet dat ze tot de limiet gaan bij elkaar, en dat is leuk om te zien. Hopelijk vechten we door de nieuwe reglementen volgend jaar allemaal voor de titel.”

George Russell schaart zich achter Ocon en denkt eveneens dat Hamilton er vandoor zal gaan met de titel. “Het wordt erg close, maar Mercedes en Hamilton hebben de nodige ervaring. Als het er op aan komt, dan zijn Red Bull en Verstappen enorm snel, maar puur gebaseerd op de ervaring denk ik dat Hamilton uiteindelijk de titel wint.”

Er zijn ook een aantal onpartijdige coureurs, zoals Kimi Raikkonen. De Alfa Romeo-rijder hoopt vooral dat de titelstrijd bepaald wordt op het asfalt. “Ik hoop niet dat een mechanisch […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1-coureurs verdeeld over titelkansen Verstappen en Hamilton