Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1: "De media heeft regelmatig kritiek op hem, maar hij legt de lat ieder jaar hoger"

Formule 1: “De media heeft regelmatig kritiek op hem, maar hij legt de lat ieder jaar hoger”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton wordt de laatste vier jaar nauwelijks een strobreed in de weg gelegd. Teamgenoot Valtteri Bottas schikt zich in zijn rol als tweede coureur en dat stemt de 36-jarige Brit natuurlijk meer dan tevreden. Maar Hamilton heeft veel respect voor zijn Mercedes-teamgenoot die het gat in de kwalificatie al zo goed als gedicht heeft. “Als ik mensen vraag om veel respect voor Valtteri te hebben, moet je beseffen tegen wie hij rijdt”, aldus Hamilton op de officiële website van de Formule 1. “Het is niet makkelijk om mijn teamgenoot te zijn.”

“Maar hij staat er ieder weekend, met dezelfde mentaliteit, hij klaagt nooit dat er iets mis is met de auto. Hij zegt altijd dat hij zelf beter moet presteren. Ik ken geen andere coureur die dat doet. Ik denk dat dat voor ons beiden geldt. We gaan het raceweekend fris in. Mentaal is Valtteri echt één van de sterkste coureurs op de grid.”

Hamilton heeft voor dit jaar nog geen contract ondertekend , maar dat lijkt wel snel te gaan gebeuren. Mercedes wil graag met hetzelfde duo door en Hamilton is blij met zijn huidige teamgenoot. “Valtteri wordt ieder jaar sterker. De media heeft regelmatig kritiek op hem, maar hij legt de lat ieder jaar hoger. Dit jaar was er een groot verschil in WK-punten, maar in de kwalificatie zat het echt heel dicht bij elkaar.”

Check ook eens ons RaceXpress Youtube-kanaal met leuke video’s over auto’s, autosport, Formule 1 en karting. Abonneer je dan ook gelijk even op ons YouTube-kanaal! We krijgen regelmatig fraaie video’s van Formule 1-teams, zoals Red Bull Racing met Max Verstappen en de Formule E aangeleverd, maar wij maken ook onze eigen content met onder meer interviews met autocoureurs en autonieuws. Wil je niks missen, klik dan op deze link en volg ons RaceXpress YouTube-kanaal .

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1: “De media heeft regelmatig kritiek op hem, maar hij legt de lat ieder jaar hoger”