Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1-debuut Mick Schumacher valt in het water

Formule 1-debuut Mick Schumacher valt in het water

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De hele F1-wereld keek met argusogen uit naar het debuut van Mick Schumacher in de Formule 1. Vrijdagochtend even na de klok van 11 uur zou de Duitser in een Alfa Romeo de Nurburgring oprijden voor zijn eerste officiële F1-meter. Het liep door de combinatie van regen, mist en laaghangende bewolking anders. De helikopters van het medische team konden door de weersomstandigheden niet vliegen en landen bij het dichtstbijzijnde ziekenhuis, waarop de gehele sessie geannuleerd werd.

Onduidelijk is of we Schumacher dit jaar nog in actie zien bij Alfa Romeo. Teambaas Frederic Vasseur liet weten dat het sowieso geen optie is om de jonge Duitser in te zetten tijdens het GP-weekend in Portugal, omdat het circuit van Portimao nieuw op de kalender is. Daarnaast heeft Schumacher zijn eigen verplichtingen in de F2 nog, waar hij op weg lijkt te zijn om de titel te veroveren.

Ook Callum Ilott zou vrijdagochtend zijn F1-debuut maken, maar dan voor het team van Haas F1. De Britse coureur, onder contract bij Ferrari , moet eveneens langer wachten op zijn eerste meters tijdens een F1-sessie.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1-debuut Mick Schumacher valt in het water