Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1-debuut Valentino Rossi lonkte, maar niet bij Ferrari

Formule 1-debuut Valentino Rossi lonkte, maar niet bij Ferrari

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Valentino Rossi is op 41-jarige leeftijd nog altijd actief in de MotoGP, maar zijn carrière had er compleet anders uit kunnen zien. Volgens Luca di Montezemolo bood men Rossi in het verleden namelijk de kans om op de F1-grid te staan. “We gaven in eerste instantie Valentino de kans bij Ferrari om in de wagen van Michael Schumacher te rijden, maar dat ging om een publiciteitsstunt. Rossi maakte echter veel indruk en daarom lieten we hem nog vaker testen”, aldus di Montezemolo tegenover Motorsport .

“Daarom hebben we op een moment gedacht om hem de kans te geven om een jaar te racen voor Sauber in de Formule 1 . Rossi koos er echter voor om verder te gaan in de MotoGP en ik denk dat hij daarmee de juiste keuze heeft gemaakt. Daar is hij de nummer één en Rossi racet liever voor de eerste plek, dan voor een vierde of vijfde plek in de Formule 1.”

“Mocht hij voor de Formule 1 hebben gekozen, dan zou hij alles op zij hebben moeten zetten. Dan had hij keihard aan de slag gemoeten om constant te worden. Rossi was namelijk snel, maar nog niet constant in een F1-wagen. Daar had hij logischerwijs nog hard aan moeten werken”, geeft di Montezemolo een wat duidelijker beeld van Rossi zijn F1-talent. De plannen speelden rond 2004, twee jaar voordat Michael Schumacher zijn helm aan de wilgen zou hangen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1-debuut Valentino Rossi lonkte, maar niet bij Ferrari