Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1-directeur Brawn wil onderzoek: ‘De halo heeft de dag en Grosjean gered’

Formule 1-directeur Brawn wil onderzoek: ‘De halo heeft de dag en Grosjean gered’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Fransman crashte vlak na de start hard in de vangrail, waarbij zijn wagen in tweeën brak en in brand vloog. De coureur wist zichzelf te bevrijden en kwam er redelijk ongeschonden vanaf. Verstappen na tweede plek in Bahrein zeer kritisch op team en Albon

,,Het vuur was zorgwekkend, de breuk in de vangrail was zorgwekkend. Hetgeen dat ons erdoor heeft gesleept was de veiligheid van de wagen”, zei Brawn. ,,Vangrails die openbreken was een klassiek probleem meerdere jaren geleden. Het lijdt geen twijfel dat de halo de dag heeft gered en Grosjean heeft gered.”

Brawn refereerde er nog eens aan dat er aanvankelijk scepsis was over de invoering van de halo. ,,Er was controverse, maar er kan nu geen twijfel meer over bestaan. Een diepe buiging voor diegenen die de introductie ervan hebben doorgedrukt.”

Ook voorzitter Jean Todt van de internationale autosportfederatie FIA was opgelucht dat Grosjean relatief ongeschonden uit de crash was gekomen. ,,Dank aan dr. Ian Roberts en de teams van de FIA voor hun moedig en efficiënt ingrijpen. We hebben altijd veiligheid bovenaan onze prioriteiten staan en zullen dat blijven doen.”

De aanleiding voor de invoering van de halo was het ongeluk van Jules Bianchi bij de Grote Prijs van Japan in 2014. De Fransman vloog van de baan en kwam onder een bergingsvoertuig terecht. Hij overleed in de zomer van 2015 aan ernstig hersenletsel. De coureurs wilden daarop meer hoofdbescherming waarop de halo werd ontwikkeld; een verticale steun met een ringvormige beugel die op de cockpit werd bevestigd. In 2018 werd de veiligheidsconstructie ingevoerd in de Formule 1.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1-directeur Brawn wil onderzoek: ‘De halo heeft de dag en Grosjean gered’