Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1-directeur dringt aan op het bevriezen van de motoren: "Niet alleen voor Red Bull"

Formule 1-directeur dringt aan op het bevriezen van de motoren: “Niet alleen voor Red Bull”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Kersvers directeur van de Formule 1 Stefano Domenicali heeft de rivalen van Red Bull erop aangedrongen om in te stemmen met de bevriezing van de motoren vanaf 2022. Het team uit Milton Keynes heeft deze nodig om de Honda-motoren in gebruik te kunnen nemen. De deal met de Japanners valt of staat met de bevriezing van de reglementen voor drie seizoenen. “Ik hoop dat iedereen zich realiseert dat het de juiste keuze is. Niet alleen voor Red Bull, maar voor de hele Formule 1”, aldus de Italiaan in La Gazzetta dello Sport.

Liberty Media doet er alles aan om de sport interessanter te maken voor de fans. Daarnaast moeten maatregelen als eenvoudigere motoren en een budgetplafond de intrede van nieuwe fabrikanten mogelijk maken. “Er zijn meerdere partijen geïnteresseerd om toe te treden. De sport moet meer entertainment worden en de kracht van de coureur moet meer de doorslag gaan geven dan zijn materiaal.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1-directeur dringt aan op het bevriezen van de motoren: “Niet alleen voor Red Bull”