Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1 dit jaar niet naar Noord- en Zuid-Amerika

Formule 1 dit jaar niet naar Noord- en Zuid-Amerika

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het Formule 1-circus zal dit jaar definitief niet de Atlantische Oceaan oversteken. De vier races in Canada, Amerika, Mexico en Brazilië zijn vrijdag definitief geschrapt voor 2020.

De Grand Prix van Canada had dit jaar op 14 juni verreden moeten worden, maar was vanwege het coronavirus al tot nader order uitgesteld. De races in Austin, Mexico-Stad en Sao Paulo stonden aanvankelijk voor dit najaar op de kalender, maar alle vier de races zijn vrijdag definitief gecanceld.

“Na uitgebreide gesprekken en nauwe samenwerking met onze partners, moeten we bevestigen dat vanwege de alsmaar veranderende situatie omtrent de coronapandemie, lokale maatregelen en in het belang van de veiligheid, het niet mogelijk zal zijn om te racen in Brazilië, Amerika, Mexico en Canada”, valt te lezen in een verklaring van de Formule 1.

Amerika en Brazilië zijn de twee landen met wereldwijd het hoogste aantal coronabesmettingen. In beide landen zijn in totaal ruim zes miljoen COVID-19 gevallen geconstateerd, terwijl in beide landen momenteel nog dagelijks meer dan 1000 mensen sterven aan de gevolgen van het virus. In Canada ligt het aantal besmettingen relatief laag, maar zijn er wel zeer strenge maatregelen van kracht voor reizigers van buitenaf. Daarnaast maakt ook het klimaat in Montréal het onmogelijk om er in het najaar nog een race te organiseren. Teleurstelling en begrip

De organisatoren van de afgelaste races reageren teleurgesteld, maar begripvol op het besluit. Reeds aangeschafte tickets blijven over het algemeen geldig voor 2021. “We kijken er naar uit om volgend seizoen weer terug te keren naar onze geweldige partners in de Amerika’s, wanneer ze wederom miljoenen fans over de hele wereld een geweldige ervaring kunnen bieden,” aldus Formule 1-CEO Chase Carey.

Met de afgelasting van de vier races in Noord- en Zuid-Amerika zijn er vanwege de coronacrisis al elf races definitief geschrapt voor 2020. Eerder ging er al een streep door de races in Australië, Nederland, Monaco, Azerbeidzjan, Frankrijk, Singapore en Japan. De Formule 1 heeft vrijdag met de Nürburgring, Portimao en Imola wel weer drie Europese circuits toegevoegd aan het schema, waarmee de F1-kalender van 2020 nu dertien races telt.

Het seizoen wordt hoogstwaarschijnlijk in november […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1 dit jaar niet naar Noord- en Zuid-Amerika