Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1-einde nadert voor Kvyat na wederom een 'slechte' race

Formule 1-einde nadert voor Kvyat na wederom een ‘slechte’ race

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Daniil Kvyat kende geen goed weekend in Portimao. In de kwalificatie sneuvelde hij in Q2 en moest hij starten vanaf de dertiende plaats. Teamgenoot Pierre Gasly wist zich op de negende plek aanzienlijk beter te kwalificeren en ook in de race kwam de Fransman veel beter uit de verf dan de als negentiende gefinishte Kvyat.

“Het was een slechte race”, zei de voormalig Red Bull -coureur dan ook na afloop. Ook de Rus had te maken met een groot gebrek aan grip bij de start, wat ook bij de Mercedes sen zorgde voor een terugval. “Na de eerste ronden kon ik niet veel meer bolwerken, omdat ik toen al in een slechte positie lag. Het was vrij lastig en het leek erop dat er met de banden iets mis was. Het leek erop alsof ze niet goed waren opgewarmd. In de eerste ronden had ik geen grip.”

De prestatie van Kvyat in Portugal zal er niet aan bijdragen zijn zitje voor volgend seizoen veilig te stellen. Met slechts veertien punten blijft hij ver achter bij Gasly, die al 63 punten wist te verzamelen.

Daarnaast klopt de jonge Japanner Yuki Tsunoda op de deur bij het kleinste van de twee Red Bull-teams en de kans is groot dat Kvyat in dat gevoel moet plaatsmaken. Bovendien zou het kunnen dat Alexander Albon volgend jaar naar AlphaTauri wordt gedegradeerd door Red Bull, waardoor er al helemaal weinig plek voor Kvyat over is.

De stoelpoten van Albon wankelen en Verstappen heeft zijn voorkeur al uitgesproken voor Nico Hulkenberg. Hoe lang laat Red Bull Albon nog spartelen? Dat en meer wordt er door autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen besproken in de nieuwste RN365-podcast, die hieronder te beluisteren is.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1-einde nadert voor Kvyat na wederom een ‘slechte’ race