Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1-fans allesbehalve enthousiast over sprintraces, F1-baas onbewogen

Formule 1-fans allesbehalve enthousiast over sprintraces, F1-baas onbewogen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sprintraces. Dit jaar worden er in totaal drie verreden in de Formule 1 , waarna er volgend jaar meer zullen volgen. Dat worden er naar alle waarschijnlijkheid zes, omdat de feedback na afloop van de eerste twee edities in Groot-Brittannië en Italië volgens F1 overwegend positief was.

Uit een officiële enquête, die door ruim 160.000 Formule 1-fans werd ingevuld, kwam echter naar voren dat bij vrij weinig mensen het hart sneller gaat kloppen van de sprintraces. Slechts 6,7% van degenen die de vragenlijst invulden, vonden de introductie van de sprintraces een toevoeging aan de show.

Toch noemde Formule 1-CEO Stefano Domenicali de resultaten positief. “De statistieken zijn zeer, zeer bemoedigend, omdat je er rekening mee moet houden dat er gemengde gevoelens zijn onder de fans. De meer traditionele fans zijn minder blij met de veranderingen, terwijl de nieuwe fans heel blij zijn dat dingen een nieuwe kant op gaan.”

Volgend jaar zullen er in ieder geval zes sprintraces plaats vinden, maar mogelijk wordt er nog wel wat gewijzigd aan het format. “We denken dat we een klein aantal sprintraces kunnen organiseren, ik denk zes, met mogelijk aanpassingen waar we het samen met de teams over hebben om zo de kwaliteit te verbeteren.”

Domenicali hoopt een balans te kunnen vinden waar zowel de nieuwe als de oude fans tevreden mee zijn. “De trend is bevestigd door deze mix: de traditionele versus de nieuwe fans. Daarom moeten we een compromis zien te vinden”, aldus de Italiaanse CEO van de Formule 1. Video: Van Buren stuitert over Circuit Of The Americas

Het is een uiterst technisch circuit, waar een foutje zo is gemaakt. Dit blijkt als Rudy van Buren je onboard meeneemt voor een hotlap in het decor van de Grand Prix van de Verenigde Staten.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1-fans allesbehalve enthousiast over sprintraces, F1-baas onbewogen