Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1-fans verliezen in kletsnatte Ardennen

Formule 1-fans verliezen in kletsnatte Ardennen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Formule 1 Van racen kwam het niet, maar Max Verstappen pakte zondag kostbare punten in een volledig weggespoelde Grand Prix van België. Foto Remko de Waal/ANP Met 28 kilometer werd het de kortste race uit de historie van de Formule 1. En Max Verstappen zal, als hij later terugkijkt op zijn carrière, niet met trots vertellen over zijn eerste zege op het circuit van Spa-Francorchamps, zijn ‘thuisrace’. De Nederlander won de door regen geteisterde Grand Prix van België louter op basis van de poleposition die hij zaterdag had veiliggesteld. De Brit George Russell werd verrassend tweede, voor zijn landgenoot Lewis Hamilton.

De race zelf was een farce, vooral voor de duizenden toeschouwers die urenlang tevergeefs wachtten terwijl de regen gestaag uit de hemel viel. De wedstrijd op het kletsnatte circuit in de Ardennen beperkte zich zondag daarom tot drie rondjes achter de safetycar, want racen was geen optie onder dergelijke condities. Het werd simpelweg te gevaarlijk geacht, door gladheid en slecht zicht als gevolg van opspattend water. „Je kon niet verder dan vijf meter voor je uitkijken”, zei regerend wereldkampioen Hamilton. Opmaat naar Zandvoort

Hoe frustrerend het ook was voor de fans, veelal uitgedost in oranje en andere Verstappen-kleuren, de uitslag van de ‘race’ betekent wel een interessante opmaat naar de Grand Prix van Nederland, komende zondag, als de Formule 1 na 36 jaar terugkeert op het circuit van Zandvoort. Omdat op Spa-Francorchamps geen volledige race werd gereden werden de punten die de coureurs haalden gehalveerd. Verstappen kreeg dus 12,5 punt voor zijn zege, en naderde Hamilton (7,5 punt) in de strijd om het wereldkampioenschap tot op drie punten: 202,5 om 199,5. Als Verstappen in de Zandvoortse duinen voor Hamilton finisht heeft hij de leiding in het klassement terug. Een mooier vooruitzicht kan de organisatie in Zandvoort zich niet wensen bij de terugkeer van de koningsklasse op Nederlandse bodem. Voor wat het waard is: de weersverwachting voor komende zondag in dit deel van de lage landen is beduidend gunstiger dan wat Wallonië dit weekend te verstouwen kreeg.

Het was de voornaamste reden dat de meer dan 70.000 toeschouwers met een nare […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1-fans verliezen in kletsnatte Ardennen

F1 TV Pro

F1 TV Pro

Vanaf dit jaar is de Formule 1 niet meer live te kijken bij Ziggo. Als je de sport op de voet wil