Het laatste formule 1 nieuws

'Formule 1, FIA en teambazen gaan snel om tafel na fiasco in België'

‘Formule 1, FIA en teambazen gaan snel om tafel na fiasco in België’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1 wil nooit meer een scenario zoals zich heeft afgespeeld tijdens de Grand Prix van België. Volgens Autosport.com gaan de teambazen, de FIA en de Formule 1 deze week nog om tafel om zo’n situatie in de toekomst te voorkomen.

De Grand Prix van België was natuurlijk een aanfluiting van jewelste. Urenlang zaten fans in de regen te wachten op de race die er uiteindelijk niet zou komen. Drie rondes reden de coureurs, maar dan wel achter de Safety Car, en dat werd bestempeld als een race. Max Verstappen ging er met de overwinning vandoor, maar dit wil men in de toekomst voorkomen. Fiasco in België

Volgens Autosport.com willen de F1-eigenaren om tafel met de teams en de FIA om zo’n tweede Belgische GP te voorkomen. Naar verluidt vond Stefano Domenicali de uitkomst van de Belgische GP verre van ideaal, en staat hij open voor discussie met de belanghebbende. Er zou een regelwijziging moeten komen om zo’n scenario in de toekomst te voorkomen.

Er zijn een aantal mogelijke oplossing. Zo zou het kunnen dat er voortaan een minimaal aantal rondes Safety Car geracet moet worden om punten uit te kunnen delen, of dat er een mogelijkheid komt om races op een ander moment te rijden. Hiervoor moet er wel toestemming komen van de F1, FIA en de teams, maar na het fiasco in Spa lijkt het onwerkelijk dat er iemand tegen een nieuw idee zal stemmen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Formule 1, FIA en teambazen gaan snel om tafel na fiasco in België’