Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1 fit: zo doe je een work-out zoals Max Verstappen

Formule 1 fit: zo doe je een work-out zoals Max Verstappen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Met slechts vijf wedstrijden te gaan, loopt Max Verstappen verder uit in het Formule 1-kampioenschap. En daar moet je niet alleen de sterren van de hemel voor rijden en mentaal sterk zijn, maar ook ontzettend fit.

Door deze praktische oefeningen word je net zo fit als Max. Waarom moet Max zo fit zijn?

Formule 1-coureurs racen twee uur lang, 260 km in totaal, met topsnelheden van 300 km per uur over het circuit. En ook al zit Max dan twee uur vastgeketend in een stoeltje, Formule 1 is topsport. Spierkracht is van levensbelang om de G-krachten onderweg te weerstaan en vermoeidheid te bestrijden. G-krachten? Tijdens een race krijgt Max te maken met G-krachten, waardoor het voelt alsof er 25 kg extra gewicht op zijn nek rust. Stel je eens voor dat je twee uur lang rondloopt met een dumbell van 25 kg om je nek.

Maar dat is nog niet alles. Ook zijn bloedsomloop, zijn hart en alle vaten eromheen moeten optimaal functioneren om zo’n race heelhuids uit te rijden. In een race heeft een coureur een gemiddelde hartslag van 160-170 bpm, met uitlopers tot 190 bpm. En de bloeddruk kan ook nog eens tot 50 procent stijgen. Ook de hitte aan boord is bijna niet te harden. Het sauna-effect (tot boven de 50 graden) van een F1-cockpit is zo groot dat een coureur tijdens een race tot 3 kg van zijn lichaamsgewicht kan zweten.

Max en zijn stoeltje moeten minimaal 80 kg wegen. Daarom houdt hij in zijn luxe penthouse in Monaco én in de sportschool het hele jaar door zijn gespierde lijf in topvorm. G-Force nek

Omdat de nek van Max flinke klappen krijgt, moet hij met zijn nek zo’n 40 kg kunnen tillen. Daarom ziet de nek-training van Max er wat barbaars uit voor diegene die niet sneller rijdt dan 100 km/u op de Rijksweg A1. Toch is een sterke nek voor jou ook belangrijk om klappen te kunnen opvangen, en daarmee je hoofd en dus je hersenen te beschermen.

Om de krachten van de Formule 1 na te bootsen, kun je weerstandsbanden gebruiken. Bevestig de band aan een […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1 fit: zo doe je een work-out zoals Max Verstappen