Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1 gaat races in HDR uitzenden: 'Eerste tests dit jaar'

Formule 1 gaat races in HDR uitzenden: ‘Eerste tests dit jaar’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

HDR (high dynamic range) is voor streamingdiensten als Netflix en Disney+ al jaren de standaard. De techniek maakt het dynamisch bereik van beelden groter, waardoor die realistischer ogen. Details zijn gelijktijdig in fel belichte delen als in de schaduw te zien, het contrast is hoger en er zijn meer keurtinten te zien. Voor HDR en varianten als HDR10+ en Dolby Vision is wel een relatief recente tv nodig.

De kenmerken van HDR maken de techniek erg geschikt voor Formule 1, zegt Ian Holmes, F1-directeur voor mediarechten tegen Motorsport.com . “HDR is erg effectief voor snelbewegende objecten. We zullen dit jaar tests uitvoeren. Wel moeten we bekijken wie het zou kunnen krijgen. Als we het morgen zouden aanbieden, zouden maar erg weinig mensen het kunnen zien”, zegt Holmes over uitzendingen in HDR.

Lees ook: Ziggo zendt Formule 1 in 4K-kwaliteit uit

Bij Ziggo in 4K vanaf dit jaar

De races, kwalificaties en trainingen van de Formule 1 worden sinds 2017 in 4K-resolutie gefilmd. In Nederland was die kwaliteit nog niet beschikbaar; vanaf eind maart kunnen Ziggo-klanten met een Mediabox Next wel in 4K kijken . Zo’n box is er wel alleen voor de twee duurste Ziggo-abonnementen.

Holmes van Formule 1 wijst ook op de sprong in beeldkwaliteit waar de Olympische Spelen doorgaans voor zorgen. De Spelen in Tokio later dit jaar worden ook in 4K uitgezonden, hoogstwaarschijnlijk te bekijken via Eurosport. De reguliere Nederlandse tv-zenders zijn vooralsnog niet in 4K-resolutie beschikbaar.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1 gaat races in HDR uitzenden: ‘Eerste tests dit jaar’