Het laatste formule 1 nieuws

'Formule 1 geeft groen licht voor Grand Prix van Portugal'

‘Formule 1 geeft groen licht voor Grand Prix van Portugal’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© F1.com | Circuit Autódromo Internacional do Algarve, of in het kort Portimão Circuit De afgelopen weken was het spannend rond de reisbeperkingen, vanwege COVID19-maatregelen, tussen Portugal en Groot-Brittannië. Maar de sport heeft na overleg met de organisatoren in Portugal besloten dat de race in Portimão gewoon zal plaatsvinden. Een en ander moet nog wel officieel bevestigd worden door de Formule 1 zelf.

Vanwege de reisbeperkingen tussen Portugal en Groot-Brittannië was het even spannend of de extra geplande GP van Portugal wel kon doorgaan. Heen en weer moeten reizigers 10 dagen in quarantaine en dat zou een struikelblok zijn. Maar aangezien de Spaanse Grand Prix een week na Portugal volgt, was er feitelijk nooit sprake van dat er teamleden naar de Britse eilanden hoefden af te reizen.

Als de reisbeperkingen de komende maanden gehandhaafd blijven zoals ze nu zijn, dan wordt zelfs naar Groot-Brittannië afreizen een ondoenlijke onderneming. Want op 23 mei wordt de GP van Monaco gehouden. De besproken twee races in Bahrein, waarvan de tweede op de buitenbaan, komen hiermee voorlopig te vervallen. Het seizoen begint op zondag 28 maart in Bahrein, en wordt verreden op het gebruikelijke circuit: Bahrain International Circuit.

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Formule 1 geeft groen licht voor Grand Prix van Portugal’