Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1: 'Grootste fietsenstalling ter wereld' in Zandvoort opgebouwd

Formule 1: ‘Grootste fietsenstalling ter wereld’ in Zandvoort opgebouwd

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In de wijk Zandvoort Nieuw Noord, op een steenworp afstand van het circuit, staat deze week ‘de grootste fietsenstalling ter wereld’ uitgestald. Althans, dat is wat de organisatie van de Dutch Grand Pix tenminste beweert. Van vrijdag tot en met zondag wordt de wijk dagelijks overspoeld met enkele tienduizenden fietsers.

Op de grasvelden naast de flats aan de Keesomstraat en op de verderop gelegen hockeyvelden worden stallingen voor ruim 40.000 fietsers gebouwd. Ze hebben namen als ‘Sochi’ of ‘Yas Marina’, vernoemd naar internationale Formule 1-circuits. De bewoners van Nieuw Noord kijken hun ogen uit als ze zien hoeveel rekken er in hun wijk worden neergezet.

Tekst loopt door onder de video. “Als het mooi weer wordt, ga ik lekker op mijn balkonnetje kijken hoe het hier allemaal reilt en zeilt”, lacht Cor Draijer. Hij blijft de komende dagen, zoals veel Zanvoorters, in het dorp en laat alle drukte maar op zich afkomen. Op het grasveld naast zijn flat wordt een deel van de enorme fietsenstalling opgebouwd. “Ik vind het allemaal prima. Het zal een gekkenhuis worden, vooral op de zondag.” Brabantse stallingen

De fietsrekken komen uit Brabant. Henk van der Zouwen heeft ze met zijn team vanuit Almkerk naar Zandvoort overgebracht. “We zijn hier de grootste fietsenstalling ter wereld aan het bouwen, door heel Zandvoort heen.” Hij weet zeker dat het ook écht de grootste is. “We plaatsen voor meer dan 40.000 fietsen stallingen. We hebben het natuurlijk even in het Guinness Book of Records gecheckt en er is nergens ter wereld ooit zo’n grote mobiele fietsenstalling gebouwd.”

Tekst loopt door onder de foto.

Zandvoorter en groot fan van de Formule 1, Lennart Kapiteijn, ziet vanaf zijn flat hoe de Brabanders de rekken op de grasvelden plaatsen. Hij heeft twee vlaggen aan zijn balkon opgehangen, een rode van Ferrari en eentje van Max Verstappen. Komend weekend gaat hij het allemaal live bijwonen op het circuit. “Ik was er bij de laatste races in ’84 en ’85 ook bij. Eindelijk weer in Zandvoort, het is een droom die uitkomt.” Vrijdagochtend zal het een drukte van jewelste worden onderaan zijn flat […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1: ‘Grootste fietsenstalling ter wereld’ in Zandvoort opgebouwd