Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1 hanteert opmerkelijk bandenreglement tijdens sprintrace-weekenden

Formule 1 hanteert opmerkelijk bandenreglement tijdens sprintrace-weekenden

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Bandenreglement De Formule 1 gaat dit seizoen tijdens drie raceweekenden experimenten met de veelbesproken sprintraces, zo werd afgelopen maandag officieel bekend. Niet alleen het format, maar ook het bandenreglement gaat tijdens deze weekenden op de schop.

Het onderwerp ‘sprintraces’ lag al lange tijd op tafel bij de Formule 1. Door een extra race op zaterdag toe te voegen, wil men de sport aantrekkelijker maken voor de fans. Onderaan de streept draait de koningsklasse immers om de show. De plannen werden afgelopen jaar echter van tafel geveegd, nadat de Formule 1 er met de teams niet uit wist te komen. Een nieuwe poging dit jaar om met het concept te gaan experimenteren, kon echter wel rekenen op steun van alle tien de formaties.

Artikel gaat verder onder video Weekendformat

Tijdens welke drie weekenden een sprintrace aan het programma wordt toegevoegd, is nog niet officieel bekend. Onofficieel lijkt het te gaan om Monza, Silverstone en een locatie buiten Europa. Het format gaat hierbij flink op de schop. Op vrijdag wordt VT1 verreden, waarna het tijd is voor de kwalificatie voor de sprintrace. Op zaterdag is het vervolgens tijd voor VT2 en de sprintrace zelf. De uitslag van deze sprintrace beslist vervolgens de startopstelling voor de Grand Prix op zondag. Bandenreglement

Maar ook het bandenreglement gaat op de schop. Voor de vrije training op vrijdag, krijgen de teams twee setjes rubber naar keuze toegewezen. De kwalificatie moet verplicht worden verreden op de softs, waar alle teams vijf setjes van krijgen. Voor de tweede vrije training wordt één setje banden naar keuze ter beschikking gesteld. Voor de sprintrace krijgen de teams twee setjes naar keuze. Ten tijde van de Grand Prix, hebben de teams dan nog twee setjes banden over. Is het goed dat de F1 gaat experimenteren met sprintraces?

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1 hanteert opmerkelijk bandenreglement tijdens sprintrace-weekenden

‘Ziggo verliest F1 rechten’

‘Ziggo verliest F1 rechten’

Zit je lekker voetbal-onzin te kijken, komt er ineens serieus nieuws voorbij. Zojuist wist Sportmarketeer Chris Woerts bij Voetbal Inside te melden