Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1 heeft geen moreel kompas: 'Zeggen ja tegen elke grote deal'

Formule 1 heeft geen moreel kompas: ‘Zeggen ja tegen elke grote deal’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sebastian Vettel is niet alleen maar bezig met het racen, want hij gebruikt daarnaast zijn bekendheid om belangrijke boodschappen de wereld in te brengen over onder andere gelijkheid tussen mannen en vrouwen en bescherming van het klimaat. In een interview met The Race sprak hij over de Formule 1 en het morele kompas wat soms ver te zoeken lijkt.

In het interview praat Vettel over verschillende onderwerpen die voor hem belangrijk zijn. Zo vertelt hij meer over klimaatverandering, de LGBTQ+ gemeenschap en de Duitse verkiezingen. Daarnaast heeft hij ook nog wel wat te zeggen over de Formule 1 en dat zijn niet alleen maar lovende woorden. Hij verbaast zich onder andere over het feit dat de Formule 1 in het Midden-Oosten gaat racen en ondertussen een boodschap als ‘We Race as One’ probeert uit te dragen. Vettel denkt dat er meer nodig is dan alleen woorden.

“We gaan naar sommige van die plaatsen en rollen een rode loper uit met mooie boodschappen erop. Ik denk dat er meer voor nodig is dan woorden alleen, ik denk dat er daden voor nodig zijn. Ik denk zeker dat onze sport veel druk zou kunnen uitoefenen en enorm zou kunnen helpen om die eerlijkheid over de hele wereld nog meer te verspreiden”, aldus de 34-jarige coureur. ‘Money is king’

Verder heeft de Aston-Martin coureur ook kritiek op de obsessie met geld in de Formule 1. Vettel heeft het idee dat het morele kompas soms ontbreekt doordat de sport alleen maar kijkt naar de grote zakken met geld die aangeboden worden.

“Er is ook een enorm financieel belang, maar ik denk dat de mensen die de leiding hebben zich op sommige momenten de vraag moeten stellen: heeft de sport een moreel kompas en kan ze daarom nee zeggen tegen bepaalde dingen, of zeg je gewoon ja tegen elke grote deal die om de hoek komt kijken? Om de verkeerde redenen. Dat is het grotere geheel.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1 heeft geen moreel kompas: ‘Zeggen ja tegen elke grote deal’