Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1 heeft vertrouwen: 'Optimistisch over grootste deel seizoen met fans'

Formule 1 heeft vertrouwen: ‘Optimistisch over grootste deel seizoen met fans’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De wereld wordt nog steeds geteisterd door het coronavirus, maar de Formule 1 blijft hoop houden op Grands Prix mét toeschouwers in 2021. De koningsklasse van de autosport is daarin vanzelfsprekend wel heel voorzichtig. Per locatie zal er gekeken worden wat er wel en niet mogelijk is.

“In dit stadium ben ik nog steeds optimistisch dat we het grootste deel van het seizoen toeschouwers zullen hebben. Het hangt natuurlijk heel erg af van de locatie. Als je kijkt naar het Verenigd Koninkrijk, daar gaat het erg goed. De regering heeft goed werk geleverd met het uitrollen van het vaccin” , aldus Cloe Targett-Adams, Global Director of Race Promotion. Formule 1 houdt situatie goed in de gaten

Tijdens het webseminar BlackBook Motorsport Virtual Summit benadrukte de Britse dat er geen onnodige risico’s zullen worden genomen en dat fans pas echt welkom zijn als alle lokale autoriteiten daar achter staan. “In mijn ogen wordt het steeds meer een gemengd jaar. Misschien vindt er wel helemaal geen geleidelijke opbouw (van publiek) plaats richting het derde en vierde kwartaal, maar moeten we elke race apart benaderen en kijken waar dat land zich op dat specifieke moment bevindt.

Uit de woorden van Targett-Adams blijkt in ieder geval dat de FOM zeker in de tweede seizoenshelft hoopt duizenden autosportliefhebbers te verwelkomen op het circuit. Vooralsnog zal er per Grand Prix gekeken worden wat mogelijk is. Alles valt of staat met de ontwikkeling van de coronabesmettingen in de landen waar de Formule 1 neer zal strijken in de komende maanden.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1 heeft vertrouwen: ‘Optimistisch over grootste deel seizoen met fans’