Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1: "Het ongeluk van Niki Lauda kwam in mij op. Ik wilde niet zo eindigen"

Formule 1: “Het ongeluk van Niki Lauda kwam in mij op. Ik wilde niet zo eindigen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Romain Grosjean maakte een horrorcrash mee in Bahrein. Het was een wonder boven wonder dat de Haas F1-coureur levend uit zijn Formule 1 auto stapte. Grosjean vertelt over zijn ongeluk. “Ik zag dat mijn vizier helemaal oranje was en de vlammen om me heen”, verklaarde Grosjean tegen TF1 en LCI in een interview. “Het ongeluk van Niki Lauda kwam in mij op. Ik wilde niet zo eindigen. Ik moest er voor mijn kinderen uitkomen.” Toch zegt de Fransman dat de crash heel anders is, dan je in de film ziet: “Zelfs in Hollywood bestaat het niet. Ik had nog nooit zo’n crash gezien in mijn leven. Ik verbleef 28 seconden in de vlammen, maar het leek veel langer. Na dit ongeluk ben ik blij dat ik leef. Om uit de stoel te komen…, ik was in staat om mijn veiligheidsgordel te verwijderen. Het stuurwiel was er niet langer, het vloog waarschijnlijk weg door de impact.”

Een van de schoenen ging ook uit tijdens de crash. “Uiteindelijk zijn mijn handen verbrand en ik had een grote verstuiking, ik dacht dat ik mijn voet gebroken had”, legt de Fransman uit. Inmiddels is het herstel van Grosjean begonnen en de coureur hoopt in Abu Dhabi weer in de Haas-bolide plaats te nemen. “Ik was meer bang voor mijn familie, mijn kinderen op de eerste plaats”, zegt de coureur. “Ik was niet echt bang voor mijzelf. Ik zag de dood aankomen , ik had geen andere optie om daaruit te komen.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1: “Het ongeluk van Niki Lauda kwam in mij op. Ik wilde niet zo eindigen”