Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1: hoe ver komt de stille kracht McLaren met Lando Norris en Daniel Ricciardo?

Formule 1: hoe ver komt de stille kracht McLaren met Lando Norris en Daniel Ricciardo?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het seizoen 2020 betekende voor McLaren de terugkeer naar de topvorm van weleer van de Britse autofabrikant. De glorietijd van midden jaren ’80 en begin jaren ’90 kwamen weer in het vizier. De prestaties van de jonge, veelbelovende ster Lando Norris en de bewezen kwaliteiten van Carlos Sainz Jr zetten het McLaren team weer terug op de kaart, niet in minst door de aansturing van de van Porsche afkomstige Andreas Seidl. Echter voor 2021 ligt er nog meer kans op succes in het verschiet, nu de Spanjaard Sainz aanschuift bij het team van het steigerende paard en wordt opgevolgd door de altijd sterk presterende Daniel Ricciardo . Na een lastige interne strijd met Max Verstappen bij Red Bull betekende 2020 voor hem een goede stap vooruit met twee podiumplaatsen uit zijn laatste zeven races. Samen met zijn nieuwe teamgenoot Norris, zou de Australiër velen wel eens kunnen gaan verrassen. Ondanks hun fel bevochten derde plaats in het F1-constructeurskampioenschap 2020, wordt het een moeilijke opgave om weer op deze plaats te eindigen vanwege de heftige concurrentie. Maar er zijn ook veel aanwijzingen dat er voor 2021 een héél degelijk, sterk en snel McLaren-team op de grid staat, want ook de techniek is verbeterd: de aandrijving komt voortaan bij Mercedes vandaan!

Terwijl de sportwereld het nieuwe jaar 2021 met open armen en vooral met hoop verwelkomt, is het voorspelbaar dat social media de komende twaalf maanden overspoeld worden met speculatie. In de Formule 1 is dat niet anders en in afwachting van de snelste overstap naar het volgende seizoen tot nu toe, zijn in de aanloop naar het seizoen van 2021 misschien wel de meeste intriges ooit ‘verpakt’ in de wereld van de Formule 1. Terwijl Lewis Hamilton zich waarschijnlijk naar onsterfelijkheid zal rijden, aldus Givemesport.com, verwelkomt de paddock weer zijn bekende en zelfs familiale gezichten. Dus, met iets meer dan twee maanden verwijderd van de eerste ronde in maart op het circuit Albert Park in Melbourne voor de Grand Prix van Australië, kunnen we ons afvragen wat er zich allemaal afspeelt aan de horizon van het F1-seizoen 2021 ?

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1: hoe ver komt de stille kracht McLaren met Lando Norris en Daniel Ricciardo?