Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1-icoon Prost hoopt op echte finale van 'groots gevecht' Max versus Lewis

Formule 1-icoon Prost hoopt op echte finale van ‘groots gevecht’ Max versus Lewis

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Alain Prost is viervoudig wereldkampioen in de Formule 1 ANP Viervoudig wereldkampioen Alain Prost is in de slotfase van het Formule 1-seizoen – morgen is in Saudi-Arabië de voorlaatste grand prix van het jaar – getuige van sportgeschiedenis. Lewis Hamilton die met zijn achtste titel alle records breekt? Of Max Verstappen die de Brit onttroont en zijn eerste kroon pakt?

Prost gaat het van dichtbij meemaken. De Franse topadviseur van het Alpine/Renault F1-team is op zijn 66ste een gelouterd veteraan met een indrukwekkend palmares, maar hij beschouwt zichzelf vooral als Formule 1-fan en vindt 2021 een seizoen om in te lijsten.

We hebben al twintig grand prixs achter de rug en de spanning stijgt nog steeds. Over ruim een week weten we pas wie wereldkampioen is. Hoe bijzonder is dit kampioenschap?
“We maken een fantastisch seizoen mee. Ik zit dit jaar op het puntje van mijn stoel. Het is genieten. Bijna elke race is geweldig. En dat zeg ik niet voor de bühne. Ik kijk verder dan mijn neus lang is.”

“Ik ben niet alleen met Alpine, mijn eigen equipe, bezig. Natuurlijk heb ik genoten van onze podiumrace van Fernando Alonso in Qatar. Het is heel bijzonder om zo’n kampioen in zijn tweede jeugd te zien opbloeien, maar ik kijk ook naar de rest van het veld. En uiteraard vooral naar Max versus Lewis.”

“Ik heb genoeg slaapverwekkende seizoenen meegemaakt. Als coureur, als teamlid en als televisiekijker. Dit jaar is anders. We zijn getuige van een groots gevecht. Max en Lewis zijn allebei ijzersterk en halen het beste in elkaar naar boven.”

“Niet alle coureurs kunnen in zo’n seizoen omgaan met de druk. Velen voor hen zijn bezweken. Deze twee niet. Ze vechten hard en fair en lijken tegen alles bestand. Dat is ontzettend knap. Max heeft nog nooit een titelgevecht als dit meegemaakt. De druk is enorm, maar dat is het hele jaar al zo. En je ziet dat hij overeind blijft. Zo indrukwekkend. Ik verwacht niet dat hij nerveus is of gaat worden.”

Verstappen heeft acht punten voorsprong. Hamilton won de laatste twee races en lijkt wind mee te hebben. […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1-icoon Prost hoopt op echte finale van ‘groots gevecht’ Max versus Lewis