Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1 in afwachting van grote nieuwsklappers

Formule 1 in afwachting van grote nieuwsklappers

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Medio januari lijkt het wel of de Formule 1 -wereld stil staat. Nieuws is er nauwelijks en het is wachten tot volgende maand de diverse teams hun nieuwe bolides presenteren, en op de wintertest die een maand later van start gaat. Echter, er hangt de Formule 1 nog een paar grote nieuwsklappers boven het hoofd.

Het gaat voornamelijk om aankondigingen die we al veel eerder hadden verwacht. Zo is het nog altijd onduidelijk met welke motoren Red Bull in 2022 gaat rijden na het vertrek van Honda uit de Formule 1. Men wilde daar in november van het vorige jaar al duidelijkheid over hebben, maar de gewenste oplossing, namelijk het in eigen beheer doorgaan met verouderde Honda-motoren, stuitte op veel weerstand van rivaliseren teams.

Red Bull wil een engine freeze zien, en hoewel de concurrenten daar wel voor te porren zijn, stellen ze allemaal hun eigen voorwaarden. Er klinken geluiden dat een aankondiging steeds dichterbij komt, waarbij het er meer en meer op begint te lijken dat het team rond Max Verstappen (deels) zijn zin krijgt. In de wereld van de Formule 1 weet je echter nooit iets zeker en dus kunnen we alleen maar afwachten. Lewis Hamilton

Als je het dan hebt over potentiële verrassingen, dan valt automatisch de naam van Lewis Hamilton. Als we de wildste geruchten moeten geloven, verlopen de gesprekken tussen Mercedes en Lewis Hamilton over een nieuw contract voor de stercoureur uiterst stroef. Het gevaar dat men er onderling niet uitkomt, ligt op de loer, zo luiden de verhalen.

Die geruchten worden veelal gebaseerd op geluiden van ‘bronnen nabij Mercedes’, aangezien de betrokken zelf roepen dat ze er echt wel uitkomen. Echter, het is al even geleden dat we van Toto Wolff en Lewis Hamilton zelf iets hebben gehoord. Ga er echter gerust vanuit dat de kans dat Hamilton ook in 2021 voor Mercedes rijdt by far het grootst is, een Formule 1 zonder de Brit kun je je toch niet voorstellen? Maar ook als er witte rook komt vanuit Brackley, is het de vraag hoe het contract eruitziet en voor hoeveel jaar de kampioen heeft getekend. […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1 in afwachting van grote nieuwsklappers