Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1-kalender 2021 mogelijk nog flink gewijzigd

Formule 1-kalender 2021 mogelijk nog flink gewijzigd

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

We beginnen over een ruime week met een triple header, die zo goed als vastligt. Na de zomerstop van een kleine maand zal het Formule 1 -wereldje weer bijeen komen op Spa-Francorchamps voor de Belgische Grand Prix (29 augustus), direct gevolgd door de Nederlandse Grand Prix (5 september) en de Grand Prix van Italië (12 september).

Pas vorige week kwam de bevestiging dat de Nederlandse Grand Prix door zou gaan op Circuit Zandvoort , zij het met slechts twee derde van de capaciteit. Nog steeds betekent dat dat een goede 70.000 fans elke dag op de tribunes plaats kunnen nemen, maar als de beslissing de andere kant op was gevallen, dan was dat een fikse aderlating geweest voor de Formule 1-bazen in hun zoektocht naar een kalender met 23 races.

Het betekent dat er in ieder geval veertien evenementen vast staan voor 2021. So far, so good . Hoe verder?

Na een weekend pauze, gedurende welke de coureurs, teams, fans en het journaille even tot rust kunnen komen, vertrekt men voor een volgende triple header. Althans, dat is de bedoeling. Achtereenvolgens Rusland (26 september), Turkije (3 oktober) en Japan (10 oktober) moeten worden aangedaan.

Rusland lijkt een zekerheid, maar de Formule 1 wacht nog steeds op de goedkeuring van de Japanse overheid voor een race op Suzuka – met of zonder fans. Honda zal graag voor eigen publiek en in ieder geval in eigen land afscheid willen kunnen nemen van de sport, dus zij zullen er ongetwijfeld alles aan doen om de race mogelijk te maken. Als er toestemming wordt gegeven, dan lijkt de triple header door te kunnen gaan. Zo niet, dan kan het wel eens als een kaartenhuis ineen storten.

Turkije, de middelste race van de triple header, staat namelijk op de rode lijst in Groot-Brittannië. Het F1-personeel (waarvan het merendeel uit Groot-Brittannië komt) zou daarom tien dagen in quarantaine moeten bij thuiskomst als het uit Istanboel terugkomt. Als men daarna nog een tussenstop zou maken in Japan, dan hoeft dat echter niet, want dat land staat niet op die Britse lijst. Veel hangt er dus af van de overheid in […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1-kalender 2021 mogelijk nog flink gewijzigd