Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1 kondigt uitgebreid onderzoek aan na crash Grosjean

Formule 1 kondigt uitgebreid onderzoek aan na crash Grosjean

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Direct in de eerste ronde van de Grand Prix van Bahrein ging het verschrikkelijk fout. Bij het uitkomen van bocht drie ging het achterin het veld mis toen Romain Grosjean de controle verloor toen hij tegen de voorvleugel van Daniil Kvyat aanreed.

De Fransman werd op hoge snelheid richting de vangrail gestuurd. De Haas -bolide ging dwars door die vangrail heen, brak in tweeën en er ontstond een grote vuurzee. Wonder boven wonder kon de Fransman zichzelf binnen vijftien seconden uit het vuur bevrijden en kwam hij met relatief lichte verwondingen met de schrik vrij.

Na afloop van de race wordt er logischerwijs nog uitgebreid nagepraat over de horrorcrash van Grosjean. Formule 1-baas Ross Brawn zag de crash ook gebeuren en kondigt meteen na de race aan dat er een uitgebreid onderzoek zal worden gestart naar de gebeurtenissen in de openingsronde.

“Ongetwijfeld gaan we zorgvuldig analyseren wat er deze zondag allemaal is gebeurd, want er zijn een aantal dingen gebeurd die eigenlijk niet mogen gebeuren. Het vuur was verontrustend en de vangrails die in tweeën brak was ook verontrustend. Het enige positieve is de veiligheid van de wagen, die heeft ons vandaag geholpen.”

Volgens Brawn speelde de Halo een grote rol. “Die heeft een cruciale rol gespeeld bij de crash van Romain. Een splijtende vangrails was vroeger een groot probleem en zorgde vaak voor een dodelijke afloop. Zonder twijfel heeft de Halo de dag en Romain gered”, vertelt hij bij Sky Sports . “Hulde aan de mensen die de Halo er doorheen hebben weten te drukken. Destijds was er veel controverse over de invoering van de Halo, maar na vandaag zal niemand meer twijfelen aan de waarde ervan.”

Hoe veilig de Halo dan ook mag zijn, er zijn momenteel nog heel veel vraagtekens over de crash van Grosjean. “De grote hoeveelheid G-krachten zullen een grote invloed hebben gehad op de crash. Dat gaan we uitvoerig onderzoeken. We moeten weten hoe de wagen in tweeën kon splijten en hoe de vlammen zijn ontstaan. Momenteel weten we dat nog niet precies, dat is iets wat we grondig gaan onderzoeken.”

Mocht het nodig zijn, zal er ook zeker […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1 kondigt uitgebreid onderzoek aan na crash Grosjean