Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1 kort vrije trainingen in tot zestig minuten per sessie vanaf 2021

Formule 1 kort vrije trainingen in tot zestig minuten per sessie vanaf 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De vrije trainingen voorafgaand aan een Grand Prix zullen vanaf volgend seizoen nog maar zestig minuten per sessie gaan duren. De rijders leveren hiermee in totaal één uur aan oefentijd in.

De koningsklasse zit al langer te wikken en te wegen over het huidige format. Zo werd er afgelopen seizoen tijdens het raceweekend op Imola geëxperimenteerd met een tweedaags raceweekend, waarbij de vrijdagsessies kwamen te vervallen. Op zaterdag werd er één keer een uur geoefend, waarna het tijd was om de startopstelling te bepalen. Dit format viel bij veel rijders in de smaak, maar wordt vooralsnog niet de standaard.

Artikel gaat verder onder video Wel heeft de Formule 1 besloten om de vrije traingingen wat in te korten. Vanaf komend seizoen worden er op vrijdag nog wel twee sessies verreden, maar deze duren elk een uur. Dit was altijd negentig minuten. De vrije training op zaterdag bestond al uit zestig minuten. Deze blijft ongewijzigd. Ook aan het kwalificatieformat en de race verandert niets. Dit alles is te lezen in Artikel 32 van de sportieve reglementen, die de FIA recent heeft gepubliceerd.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1 kort vrije trainingen in tot zestig minuten per sessie vanaf 2021