Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1 langer zonder publiek: fans weer teleurgesteld

Formule 1 langer zonder publiek: fans weer teleurgesteld

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1 blijft zeker de komende vijf races nog zonder publiek. Het circuit van Monza heeft verklaard dat de Grote Prijs van Italië van 4 tot en met 6 september “achter gesloten deuren, dus zonder toeschouwers” wordt verreden. Degenen die al een kaartje hadden gekocht, kunnen hun geld terugkrijgen.

De race op Monza is de achtste op de herziene kalender van de koningsklasse in de autosport, die door de coronapandemie pas in juli kon beginnen en een sterk aangepast schema kent. Wachten tot eind september

Het plan van aanvankelijk om bij deze race voor het eerst weer een beperkt aantal toeschouwers toe te laten. Het circuit heeft nu echter te kennen gegeven dat de situatie rond het virus nog te onzeker is.

Mogelijk is bij de negende race, de Grote Prijs van Toscane op Mugello, weer wat publiek welkom, maar dat hangt af van wat de regionale autoriteiten beslissen. Voor de tiende race, de Grote Prijs van Rusland in Sotsji op 27 september, is de kaartverkoop al begonnen. De Formule 1 rekent er ook op dat fans weer aanwezig kunnen zijn bij de Grote Prijs van de Eifel op de Nürburgring (11 oktober) en de Grote Prijs van Portugal in Portimão (25 oktober). Wel mogelijk: in de drive-in bios Formule 1 kijken, zoals op het circuit van Zandvoort. Geen corona in Formule 1

In tegenstelling tot het voetbal is de Formule 1 vooralsnog helemaal vrij van corona. Van de 1461 uitgevoerde coronatests in de de koningsklasse van de autosport is er geen enkele positief gebleken. Dat maakte de Formule 1 afgelopen zaterdag bekend. De tests werden bij coureurs en medewerkers van de teams afgenomen tussen vrijdag 17 en donderdag 23 juli.

De Formule 1 geeft wekelijks een overzicht van alle coronatests. Iedereen die toegang wil hebben tot het circuit moet om de vijf dagen een coronatest ondergaan. De volgende grand prix vindt aankomend weekend plaats op Silverstone.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1 langer zonder publiek: fans weer teleurgesteld