Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1-legende Andretti bewondert titelstrijd Verstappen

Formule 1-legende Andretti bewondert titelstrijd Verstappen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mario Andretti mag gerust een racelegende worden genoemd. De inmiddels 81-jarige Amerikaan, die in Italië werd geboren, won in 1978 met Team Lotus de Formule 1-wereldtitel en ook won hij vier IndyCar-titels tijdens zijn glansrijke racecarrière.

RacingNews365 sprak exclusief met de voormalig coureur, die in de Verenigde Staten geniet van zijn oude dag. Natuurlijk is hij nog uitgebreid met racen bezig en ook de Formule 1 houdt hij nauwlettend in de gaten. Zeker dit jaar, want Max Verstappen en Lewis Hamilton vechten een bloedstollende strijd uit.

Met nog zeven races te gaan denkt Andretti dat het tot aan de laatste snik spannend zal zijn. “De strijd zal tot aan de laatste Grand Prix voortduren. Ik zie het niet anders eindigen, en dat is mooi. Beide coureurs zijn eigenlijk gelijkwaardig aan elkaar. Zowel Max als Lewis kan het klaargespeeld krijgen, dat hebben we al kunnen zien.”

Hij wijst daarbij onder andere naar de Grand Prix van Nederland, die hij zelf in 1978 nog op zijn naam schreef. Daar gingen de Verstappen en Hamilton de laatste keer echt het gevecht met elkaar een hele race aan. “Een misstap aan welke kant dan ook had meteen een groot verschil gemaakt”, herinnert Andretti zich.

“Ik hield de strategie van Red Bull in de gaten en ze speelden het perfect. Ze lieten Mercedes de eerste zet maken – het was briljant. Alle beslissingen waren de juiste. Max moest er echt hard voor werken, maar zo hoort het ook!”, geniet de voormalig coureur nog steeds na.

Door Verstappen, die het Mercedes dit jaar heel lastig maakt na jaren van dominantie, kan Andretti niet wachten op de komende races. “De laatste jaren zagen we niets nieuws, doordat Mercedes domineerde. Dit seizoen ligt alles overhoop. Het is niet zo voorspelbaar, dat is altijd positief.”

“Met Max die op de toppen van zijn kunnen presteert, Adrian Newey (de hoofdontwerper van Red Bull, red.) die hem een goede auto geeft en Honda die hun werk goed doen lijkt het erop dat Red Bull een serieuze concurrent is voor Mercedes”, vervolgt hij.

“Dan zie je ook dat McLaren weer opbloeit, Williams plots wat klappen […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1-legende Andretti bewondert titelstrijd Verstappen