Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1-legende Frank Williams op 79-jarige leeftijd overleden

Formule 1-legende Frank Williams op 79-jarige leeftijd overleden

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Frank Williams in 2013. © AFP Nadat hij een korte periode autocoureur en mecanicien was geweest richtte hij aan het einde van de jaren 1960 het Formule 1-team Frank Williams Racing Cars op, dat aan de slag ging in de Formule 2 en de Formule 3 en vanaf 1969 in de Formule 1 actief was. In 1977 werd hij de teambaas, een functie die hij tot 2020 zou bekleden. In 2012 gaf hij het stokje over aan zijn dochter Claire voor de dagelijkse leiding, maar op papier bleef Frank de baas van het Britse raceteam. Williams liep in 1986 een dwarslaesie op bij een auto-ongeluk, waardoor hij niet meer kon lopen. Hij bleef zijn raceteam sindsdien leiden vanuit zijn rolstoel.

Williams was gehuwd en heeft drie kinderen, waaronder dus zijn dochter Claire Williams. Afgelopen jaar nam ook zij afscheid van het team, dat door geldgebrek op zoek moest naar financiers en in handen kwam van de Amerikaanse investeringsmaatschappij Dorilton Capital.

In mei 1994, na de dood van Ayrton Senna in de Williams FW16 in Imola, werd Williams beschuldigd van doodslag in Italië, maar werd na enkele jaren vrijgesproken. Sinds de dood van Senna heeft elk chassis sinds de Williams FW17 een eerbetoon in de vorm van een klein Senna-logo op de voorvleugel. Play

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1-legende Frank Williams op 79-jarige leeftijd overleden

F1 TV Pro

F1 TV Pro

Vanaf dit jaar is de Formule 1 niet meer live te kijken bij Ziggo. Als je de sport op de voet wil