Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1-les in Zwolle: "Ik wil net zo goed worden als Max Verstappen"

Formule 1-les in Zwolle: “Ik wil net zo goed worden als Max Verstappen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wordt de nieuwe Max Verstappen opgeleid in Zwolle? (Foto: RTV Focus / Vincent Corjanus) Wat zijn de beste racelijnen, welke strategie moet je hebben en hoe ga je om met de pers? Het zijn lessen die de kinderen die meedoen aan de Formule 1 Summer School de komende dagen leren in Zwolle. En allemaal hebben ze maar één doel: net zo goed worden als Max Verstappen.

Dat de Grand Prix in Nederland na 35 jaar weer op de agenda staat, is voor Christian Snoek, eigenaar van kartcentrum Karba, reden om een zomerschool voor kinderen te organiseren. “We wilden deze kart Summer School speciaal organiseren voor kinderen. Zodat ze niet alleen leren hoe hard ze moeten rijden, maar bijvoorbeeld ook dat ze moeten kijken naar de zaken naast de baan en omgaan met de pers”, zegt hij tegen RTV Focus . ‘Verstappen is mijn held’

Jeroen (11) is één van de deelnemers. Hij wil net zo goed worden als Max Verstappen. “Hij is mijn grote held.” Voor Dion is dat niet anders. Ook hij wil Formule 1-coureur worden. Zijn vader Stefan staat trots te kijken langs de kant. “Ik hoop dat hij mede dankzij dit soort evenementen en de kartschool verder kan komen in deze sport, maar ik heb geen illusies.”

In de week voor Grand Prix Zandvoort is er een finalewedstrijd waarbij de kinderen door een jury worden beoordeeld op diverse aspecten die komen kijken bij het coureur worden.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1-les in Zwolle: “Ik wil net zo goed worden als Max Verstappen”