Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1 maakt afspraken over nieuwe hoeveelheid sprintraces in 2022

Formule 1 maakt afspraken over nieuwe hoeveelheid sprintraces in 2022

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Op woensdag kwamen alle teams, de Formule 1 en de FIA bijeen om over allerlei zaken te spreken. Het eerste onderwerp waren de sportieve regels in combinatie met de Formule 1-kalender van volgend jaar. In de regels staat namelijk vermeld dat de testdagen maximaal drie dagen achter elkaar mogen zijn en in totaal maximaal tien dagen voor het begin van het seizoen mogen eindigen.

De conceptkalender voor 2022, eerder onthuld door RacingNews365 , gaat tegen die regels in. Er wordt namelijk als het goed eenmaal vijf dagen en eenmaal drie dagen getest . De laatste testdagen zouden in dat geval acht dagen voor het begin van het seizoen eindigen. De teambazen, de FIA en de Formule 1 zijn het er unaniem over eens geworden dat deze regels worden gewijzigd, zodat er geen problemen zijn met de nieuwe kalender, zo heeft RacingNews365 vernomen.

Verder is diezelfde kalender ook uitvoerig besproken en goedgekeurd door de verschillende partijen. De Chinese Grand Prix keert volgend jaar niet terug op de kalender en wordt vervangen door een race in Imola. De race in Shanghai blijft nog wel als back-up beschikbaar mocht er onverhoopt een andere Grand Prix wegvallen.

Verder werden de teambazen geüpdatet over de gesprekken over de nieuwe motorregels, die in een vergevorderd stadium zijn. Dit was louter ter informatie, want de teambazen hebben hier weinig inspraak in. Bij die gesprekken zitten voornamelijk (potentiële) motorleveranciers aan tafel.

Ook kwam het aantal sprintraces voor 2022 aan bod. Dit jaar worden er 3 gehouden als test, volgend jaar worden dit er waarschijnlijk zes. Alhoewel er nog niet definitief gestemd is, zijn de hoge heren wel mondeling akkoord over zes races. Wel kan het nog zijn dat er wordt gesleuteld aan het weekend format.

Verder hebben de partijen afgesproken om naar aanleiding van het debacle in België , waar er twee ronden werd ‘geracet’, te kijken naar het sportieve reglement. Ze hebben advies gevraagd van het sportieve adviescommittee en zullen er de volgende vergadering naar gaan kijken.

Op vrijdag is er een World Motorsport Council, waarin de nieuwe regels omtrent de testdagen en de nieuwe kalender naar verwachting bekrachtigd zullen worden door […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1 maakt afspraken over nieuwe hoeveelheid sprintraces in 2022